2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Ezekre figyelmeztet a rendőrség karácsony előtt

2015. november 26., csütörtök 21:11, frissítve: csütörtök 21:41

Az internetes vásárlás veszélyeire is figyelmeztet a rendőrség karácsony előtt, olyan weboldalon tanácsos rendelni, amelynek van adatvédelmi szabályzata, és elérhetők az üzemeltetők. A hagyományos ünnepi vásárokon és a plázákban idén is több lesz a rendőr decemberben, mint az év más hónapjaiban szokott.

„Ülésen vagy lábtörlőn ne helyezzünk el csomagot, hanem egyszerűen fogjuk, és inkább tegyük be a csomagládába, csomagtartóba.” – Idén sem ajánlja az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője, hogy bárki is az autó utasterében hagyja a karácsonyi ajándékot. Év végén nemcsak járműfeltörésből van több, hanem zsebtolvajból is.

„Évente több száz olyan bűncselekmény van, ami akár zseblopás, akár gépjárműfeltörés, de ez országos adat és nyilván ilyenkor ünnepek tájékán, turisztikai szezonban máshová koncentrálódik, tehát ilyenkor egyértelműen azért, amire felhívjuk a figyelmet: a tömegközlekedési eszközökre, vagy bevásárlóközpontok és a kirakodóvásárok, ahol sok ember megfordul” – hívta föl a figyelmet Németh Ágnes. Az ORFK osztályvezetője ezúttal is elmondta, a PIN-kódot tilos a bankkártyával együtt tárolni.

Az adventi időszakban a bevásárlóközpontokban és a karácsonyi vásárokon a polgárőrök és a rendőrök fokozzák a járőrözést. „Minden olyan területen több polgárőr tud megjelenni, ahol erre szükség van. Természetesen nagyon fontos az áldozattá válás megelőzése, hogy odafigyeljenek a polgárőrök arra, hogy a közterületen tartózkodók ne váljanak bűncselekmény áldozatává, illetve ne érje őket olyan baleset, ami az egészségükre káros” – emelte ki Kardos Pál, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke.

Hólapát, hólánc, vastag takaró és telefontöltő, ezek nélkül nem érdemes elindulni rokonokat látogatni, vagy síelni, erre már az Országos Baleset-megelőzési Bizottság főtitkára hívta fel a figyelmet. „A felelős és az óvatos vezető azért bekészíti ezeket a kis helyet elfoglaló eszközöket, mint a hólánc, a hólapát, nagyon nagy szolgálatot és nagyon nagy segítséget tud tenni, ha olyan körülmények között kell autóznunk, hogy könnyen elakadhatunk, ki tudjuk szabadítani az autót vele” – mutatott rá Kiss Csaba.

Az év végi ünnepek idején az autópályákon és a főutakon a gyorshajtókra, az ittas vezetőkre és a biztonsági öv nélkül utazókra vadásznak a rendőrök.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!