2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

„Ez Orbán legnagyobb bűnei közé tartozik”

2017. június 27., kedd 13:24

Már a visegrádi országokban is magasabbak a minimálbérek, mint Magyarországon – erre hívta fel a figyelmet a szocialista párt alelnöke.

Gúr Nándor szerint Orbán Viktor miniszterelnök egyik legnagyobb bűne, hogy a magyarok már a románok és a bolgárok fizetéseihez mérik a sajátjukat. A politikus hozzátette, hogy a magyar dolgozók hetven százalékának fizetése csak alulról súrolja a bruttó háromszázezer forintos átlagkeresetet.

„Orbánnak a legnagyobb bűnei közé az tartozik, hogy ma már odáig jutottunk, hogy a bolgárok meg a románok fizetéseit kezdjük méregetni a saját magunkéhoz. Odáig jutottunk, hogy a visegrádi négyek elszaladtak mellettünk, minimálbér és átlagkeresetek vonatkozásában. Ma már nem az európai bérek felé kacsintunk, hanem ezt akarjuk utolérni, és odáig jutottunk, az ősbűnök közé tartozónak ítélem, hogy több mint 600 ezer ember, nyilván ennek okán is, vagy döntő többségében ennek okán, elhagyta ezt az országot, és ezeknek az embereknek, a 70-75 százaléka 40 év alatti fiatalból tevődik össze” – fejtette ki a szocialista politikus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!