2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Éveken át tikolhatta a belső áfacsalásokat a Mol

2017. május 30., kedd 10:01, frissítve: kedd 12:53

Éveken át elhallgathatta a hatóságok elől a kútjainál folyó számlacsalásokat a Mol – írja a 24.hu.

A portál információi szerint a nemzeti olajtársaság belső biztonsági részlege figyelte, le is fülelte a kutakon eladott üzemanyag számlázása körüli visszaéléseket, bírságolt is, de nem tett feljelentést a NAV-nál, a 10-10 ezer forintos büntetések egy részéből pedig abszurd módon az év legjobb töltőállomása verseny díjalapját töltötték fel.

Az áfacsalásoknál arra alapozhattak, hogy a készpénzzel fizető autósok nagy része nem kér nyugtát, így a pénztáros a tranzakcióról áfás számlát állíthat ki egy olyan cég nevére, amelyiknek az jól jön az adózásnál, és ezért fizetni is hajlandó.

A MOL visszautasítja a cikk állításait. Az olajcég a szerkesztőségünkhöz eljuttatott válaszában azt írja, a jogszabályok adta lehetőségek szerint jár el minden ügyben, ahol felmerül a szabálytalanság gyanúja, és minden törvényes lehetőségével él, hogy figyelmeztesse a töltőállomásokat üzemeltető partnereit a további szabálytalanságokkal járó következményekre. Ám mivel a töltőállomás munkatársai a partner alkalmazottai, az ő felelőssége, hogyan jár el. Azokkal a partnerekkel, ahol súlyos vagy visszatérő szabálytalanságokat tapasztal, a cég szerződést bont.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!