2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Erre nem számítottak a pedagógusok

2016. május 3., kedd 10:20, frissítve: kedd 10:36

Váratlanul érte a pedagógusokat Lázár János múlt heti bejelentése az iskolák teljes államosításával kapcsolatban.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke azt mondta: a pedagógus-sztrájkbizottság eddigi tárgyalásai alatt egy szóval sem említette a kancelláriaminiszter, hogy az elképzelése szerint az iskolák üzemeltetését és a működtetését is a Kliknek kellene átvennie. Galló Istvánné Magyarország élőben című műsorunkban kifejtette: a kormány még nem hívta meg a sztrájkbizottságot a tárgyalások folytatására.

„Ha az üzemeltetést és a működtetést is át fogja venni az állam az önkormányzatoktól, akkor már innen látszik, hogy az az összeg, amit a Klikre szántak, az biztos, hogy kevés lesz” – mondta a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.

Megbukott a Klik

Nem a vegyes modell, hanem a Klik bukott meg, mondta a Hír TV-nek Gémesi György. A magyar önkormányzatok szövetségének elnöke szerint a központosítás önmagában jó ötlet lenne, de csak abban az esetben, ha az önkormányzatok is iskolafenntartók maradhatnak.

„Az a kijelentése a miniszter úrnak, hogy a vegyes rendszer megbukott, ez így nem igaz, hanem a Klik bukott meg, és így magával rántja az eddig jól üzemelő iskolákat is, hiszen ezt eddig az önkormányzatok működtették és üzemeltették. Az, hogy adott esetben ezek egy kézben legyenek, az lehet egy jó irány, de az csak abban az esetben, ha megszűnik az a korlát, hogy mindenki üzemeltethet és működtethet iskolát, csak az önkormányzatok nem” – fogalmazott Gémesi György.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!