2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Erdő Péter: Hűségre és megnyugvásra van szükség

2017. augusztus 20., vasárnap 21:37, frissítve: hétfő 07:24

Európa nehéz helyzetéről beszélt ünnepi szentmiséjén Erdő Péter bíboros és Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke is a Szent Jobb-körmenet előtt. Idén is több ezren vettek részt a Szent István-bazilika elől induló meneten.

Egyházi énekekkel és Böjte Csaba atya tanúságtételével kezdődött az idei körmenetet megelőző szentmise a bazilika előtt. Számos közjogi méltóság és a diplomáciai testületek tagjai mellett több ezer érdeklődő gyűlt össze a téren.

A szentmisét Erdő Péter mutatta be, a bíboros arról beszélt, hogy Szent István bevezette Magyarországot Európa keresztény népeinek közösségébe.

„Hűségre és megnyugvásra van szükség korunkban is. Keresztény hitünk ma is ihlető lehet, hogy megtaláljuk helyünket a változó világban, amelyet nem hagy el Isten gondviselő szeretete” – mondta a bíboros prímás.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke arról beszélt, hogy Európa különösen nehéz helyzetben van, ezért mindenkinek meg kell vizsgálnia, mit tehet a földrészért.

„Európa nemcsak egy csöndes hittagadás idejét éli, hanem a keresztény értékrend elhagyásával egy teljes kulturális és politikai önfeladás küszöbére érkezett. Pedig Goethe anno azt írhatta, hogy a kereszténység Európa anyanyelve. Óriási felelősség nehezedik ezekben az időkben minden keresztény ember vállára” – fogalmazott Veres András.

A szentmisét követően indult el a hagyományos Szent Jobb-körmenet, melyen több ezren vettek részt.  A menetben ott volt Áder János köztársasági elnök is; a szentmisén részt vevő Rogán Antal és felesége viszont már nem tartott a hívőkkel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!