2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Erdő Péter hiányolja a karácsonyi békét

2016. december 25., vasárnap 10:18, frissítve: vasárnap 11:27

Jézus a közvetítő, ő teremt békét Isten és a tévútra sodródó emberiség között – mondta a budapesti Szent István-bazilikában megtartott éjféli szentmisén Erdő Péter.

Az esztergom–budapesti érsek homíliájában szólt a közel-keleti harcokról és a hétfői berlini terrortámadásról is. Úgy fogalmazott: a szívekben kell megtalálni a békét, hiszen Jézus nagyszerűségének felismerése rendet teremt az ember életében.

„De hol ez a béke, kedves testvéreim? Hol ez a béke ma, 2016 karácsonyán? Amikor a közel-keleten nem tudnak elhallgatni a fegyverek, amikor sötét szándékok mentén karácsonyra készülő ártatlan emberek sokaságát gyilkolják Európában is, amikor minden zűrzavar és fáradt tehetetlenkedés között a céltalanság és a cinizmus ijesztő képe rajzolódik ki a gondolkodó ember előtt. Ez a béke a szívünkben van, és felbukkan a karácsonyfa alatt, a családok asztalánál, de még a kórházban vagy a magányosok és idősek otthonában is, ha meggyújtják a gyertyát, ha rátekintenek a betlehemi képre Szűz Máriával, Szent Józseffel, közepén pedig a kis Jézussal, aki fényt, reménységet, igazi életet hozott a világba” – fogalmazott az érsek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!