2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Épp csak megválasztották, már be is szólt Orbán Viktornak

2016. május 24., kedd 16:21, frissítve: kedd 17:29

Elődjéhez hasonlóan az új osztrák kancellár is kritizálta a magyar kormány menekültpolitikáját.

A májusban beiktatott Christian Kern a Kleine Zeitung szerint arról beszélt, hogy az Orbán Viktoréhoz hasonló vezérelvű rendszer létrehozásával sem lehet kiiktatni a menekültek által jelentett problémát. Elődje, a szintén szociáldemokrata Werner Faymann a hónap elején mondott le, elemzők szerint a menekültválságba bukott bele.

A magyar külügyminiszter szerint a kancellárváltás nem hozott kultúraváltást Ausztriában. Szijjártó Péter Christian Kern szavaira úgy reagált: a kancellárnak nem kellene ilyen kijelentéseket tennie akkor, amikor épp az úgynevezett szárnyas kapuk építésén vitáznak.

„Az osztrák belpolitikában van egy nagy adag képmutatás és frusztráltság a bevándorlási válság kezelésével kapcsolatban. Nem lehet másnak nevezni azt, mikor egy ország kerítést épít saját határán de azt kapunak nevezi szárnyakkal. Ez a szánalmas kategóriába esik, de mivel komoly politikai kérdésekről beszélünk ezért a képmutatás és a frusztráltság mégis csak méltóbb kifejezések. Ráadásul pont akkor amikor az egyik legnagyobb vitát az európai és schengeni tagországok között ma az okozza, hogy építhet-e szárnyas kapukat Ausztria a Brenner-hágóra” – szúrt oda Szijjártó Péter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!