2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Enyhítést kapott a gyermekeit veszélyeztető anya, az apa nem

2017. február 21., kedd 17:06, frissítve: kedd 18:55

Ötévi próbaidőre felfüggesztette másodfokon a Szegedi Törvényszék annak az édesanyának a büntetését, akit kilenc kiskorú gyermekének veszélyeztetése és lopás miatt a járásbíróság 1 év 6 hónap börtönre ítélt. Az ügy elsőrendű vádlottjának, az apának, akit testi sértéssel is vádoltak, 3 év 8 hónapos börtönbüntetését helybenhagyta a bírói tanács.

Az elsőfokú bíróság ítélete szerint a házaspár kilenc kiskorú gyermeket nevelt közös háztartásban, de rendszeresen veszekedtek, italozó életmódot folytattak, a férj a gyermekek előtt többször bántalmazta feleségét. Volt, hogy élelem és fűtés nélkül, felügyelet nélkül hagyták otthonukban a gyerekeket, akik koszosak és ápolatlanok voltak. A fűtetlen lakásban is kosz, emberi vizelet és ürülék volt. A gyerekek közül többnek rendkívül sok igazolatlan hiányzása volt az iskolában.

A szülőket ezenkívül lopás, az apát pedig testi sértés miatt is elítélték, mert a falba verte egyik lánya fejét. Tettét a tárgyaláson sem bánta meg. „Amikor a kislányom beverte a fejét a falból kiálló szögbe, az baleset volt, de még azt is kiforgatta ellenem a felségem, mivel befolyásolja a gyerekeket” – mondta M. Sándor vádlott.

A feleség ügyvédje szerint védence nem veszélyeztette gyermekeit, szerinte ezt támasztották alá a tanúk is. „Védencem vezette a háztartást, mosott, főzött, takarított, bevásárolt, együtt tanult a gyerekekkel, emellett pedig alkalmi munkákat is vállalt erejéhez képest, amikor az egészségi állapota engedte” – jelentette ki Erki Kiss Edit ügyvéd.

A bírói tanács végül megerősítette az elsőfokú ítéletet azzal a módosítással, hogy az anya esetében felfüggesztette a börtönbüntetést, mert az asszony azóta új élettársi kapcsolatot létesített, újabb gyermeke született, így van esély arra, hogy változtasson eddigi életén. „Van remény arra, hogy a szabadságvesztés elérje célját annak végrehajtása nélkül is. Ezért a szabadságvesztés végrehajtását a maximális időtartamban próbaidőre felfüggesztettük” – közölte Kovalcsik Éva bíró.

A férj esetében viszont nem talált enyhítésre okot a bíróság, a férfi továbbra is munkanélküli, jövedelme nincs. Így neki hamarosan börtönbe kell vonulnia, hogy letöltse büntetését, melybe az előzetes letartóztatásban töltött 18 hónapot beszámítják.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!