2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Engedett a kancelláriának a posta

2016. december 8., csütörtök 13:20, frissítve: csütörtök 16:56

Az állami cég a korábbinál 80 forinttal olcsóbban, tehát személyenként 400 forintért kézbesíti a nyugdíjasoknak az Erzsébet-utalványokat.

A Magyar Posta közleménye azt is tartalmazza, hogy december 31-éig vállalják a kézbesítéseket, így nem biztos, hogy mindenki megkapja karácsonyra az állami ajándékot.

Orbán Viktor a múlt héten jelentette be, hogy a költségvetés terhére 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kap minden nyugdíjas.

Lázár akceptálta

Nem lett volna törvénysértő, hogyha a kormányhivatalnokokat vetették volna be az utalványok kézbesítésénél – közölte szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján Lázár János. A kancellária vezetője hozzátette: emberi szempontok alapján vonta vissza korábbi döntését.

„A járási hivatalokban az állami köztisztviselői törvény lehetőséget ad többletmunka és túlmunka elrendelésére, tehát semmiféle jogi aggály nem merült föl. Olyan emberi szempontokat fogalmazott meg a szakszervezet vezetője, amelyeket akceptáltam. Egyébként én megkérdeztem tőle azt, hogy mit gondol, hogy erre a feladatra a járási hivatalok alkalmasak-e, és azt mondta, hogy szerinte igen. Azt is megkérdeztem, hogy ha van idő ennek a feladatnak a végrehajtására, akkor megvalósítható lett volna-e. Természetesen az volt a jelen lévő szakszervezeti vezetők válasza, hogy igen” – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!