2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk

Következik:

Híradó 18:30

„Én nem mondom, hogy azért, mert államtitkár a rokona, de…”

2017. február 25., szombat 12:10

A másodfokú ítélethozatal előtti utolsó tárgyaláson is tagadta bűnösségét a barátnője nemi szervét lúggal megcsonkító volt kórházigazgató a Fővárosi Ítélőtáblán.

Az igazságügyi szakértő szerint akár a nő halálát is okozhatta volna a támadással a vádlott, aki az egyik államtitkár unokaöccse. A mai napig orvosként praktizáló férfi bűnösségét az elsőfokú bíróság is bizonyítottnak látta. Az ügyészség enyhített az eredeti vádon, így aljas indokból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés miatt ítélhetik el a támadót, akinek a védője felmentést kért.

„Kizártnak tartom, hogy egy olyan telefonhívás vagy egy olyan intézkedés ezeknek a családtagoknak a részéről megtörténhetett volna, hogy ne így legyen, vagy ne úgy legyen az elbírálása ennek az ügynek. Mégis, olyan elképesztő szakmai hibák láthatóak az ügyész tevékenységéből, ami súlyos árnyékot vetett erre az eljárásra. Valami miatt egyértelmű bizonyítékok, ellenére megszüntették az eljárást. És ilyenkor hozzám odajött rengeteg ember, ön is megkérdezi, mindenki megkérdezi, hogy ez azért volt, mert a családtagok prominens politikusok? Én nem mondom, hogy ezért volt, de valamiért volt” – mondta Gál András, a sértett jogi képviselője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!