2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Emelt készültségi fokozat van érvényben

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a Fővárosi Közterület-fenntartónál (FKF) péntek este 22 órától emelt készültségi fokozat lépett életbe - közölte a társaság szombaton az MTI-vel.

  • Emelt készültségi fokozat van érvényben

A nem sokkal dél előtt kiadott közlemény szerint jelenleg 70 jármű végzi a fő- és közösségi útvonalak takarítását. A főutak „sónedvesek”, latyakosak, a mellékutak havasak, takarításukat csak a főútvonalak rendbetételét követően tudják megkezdeni. A gépjárművezetőket arra kérik, hogy a megváltozott téli útviszonyok miatt fokozott figyelemmel, körültekintően közlekedjenek. Az ingatlantulajdonosokat pedig arra kérik, hogy ahol szükséges, az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint több településen már 10 centiméternél is nagyobb a hóréteg. Mérőállomásaik közül a legtöbb hómennyiséget, 17 centimétert Sopron Brennbergbányánál mérték. A Sármellék Irányítótorony nevű állomáson 15 centiméteres hóréteget rögzítettek. Somogyhatvannál és Mázánál 12-12, Bakonyán és Szélkán 11-11 centiméteres a hó. Emellett néhány mérőállomásnál 10 centiméternyi hó hullott. Ezek: Sopron, Pogány Irányítótorony, Páka, Kerta, Úrkút.

A meteorológiai szolgálat Kékestetőn 8 centiméteres hóréteget mért. Emellett számos településen hullott még több centiméternyi hó. Térképük szerint jelenleg is országszerte havazik.

Péntek délután óta országszerte több mint 50 közlekedési balesethez riasztották a tűzoltókat. Legtöbbször az útról lesodródott, árokba csúszott járművekhez hívtak segítséget. A katasztrófavédelem a balesetek megelőzése érdekében arra kéri az autósokat, hogy csak a téli időjárásra megfelelően felkészített járművel induljanak útnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!