2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Élvezte a gyilkolást a kulcsi mészáros

Tényleges életfogytiglani börtönbüntetést kért az ügyész a kulcsi gyilkosra. A büntetőügy tárgyalása ma kezdődött a székesfehérvári törvényszéken a vádirat ismertetésével és a vádlott meghallgatásával.

Az ügyészség szerint a vádlott előre kitervelten, különös kegyetlenséggel ölte meg nagyanyját, nagyapját, bátyját és édesapját, majd megpróbálta meggyilkolni édesanyját, nővérét és annak barátját is. Az ügyész 45 percen keresztül sorolta a brutális kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság részleteit. A 25 éves férfi 256 szúrt és vágott sérülést okozott a négy halotton és a három sérültön.

Az elmeorvosi vizsgálatok szerint az elkövető kóros elmeállapota csak enyhe fokban korlátozta cselekedeteit. A férfit a Terrorelhárítási Központ tagjai fogták el a helyszín közelében, nem sokkal a gyilkosság után. Tettét beismerte, azt vallotta, „démoni megszállottság hatása alatt cselekedett”, és az volt a célja, hogy megszabaduljon családtagjaitól. A bíróságon – arra a kérdésre, hogy bűnösnek tartja-e magát – azt válaszolta, lelkiismeret-furdalása van, de nem érzi bűnösnek magát.

„Élveztem is”

A vádlott elmondása szerint nem ő, hanem eltorzított személyisége ölte meg a családtagjait. Azt érezte, el kell szakadnia a családjától, és fel kell fedeznie önmagát. A férfi csak a gyilkosságban látta a megoldást, amelynek bizonyos részeit élvezte is. Arra a kérdésre, hogy miért nem menekült el, azt válaszolta, szüksége volt a pénzre, így azt tervezte, nagyszülei megölése után ő veszi fel a nyugdíjukat, és abból él majd – foglalta össze a Hír Televízió helyszíni tudósítója az eseményeket 12 órakor.

A férfira tényleges életfogytiglani börtönbüntetést kértek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!