2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Elutasították a Rogán Antal elleni feljelentéseket

,

2016. július 27., szerda 13:09, frissítve: szerda 13:22

Elutasította a Rogán Antal ellen hivatali vesztegetés gyanújával tett feljelentéseket a Központi Nyomozó Főügyészség.

A hatóság szerint a Prisztás-gyilkosságért elítélt Portik Tamás semmilyen konkrétumot nem mondott arról a 10 millió forintnak megfelelő euróról, amit állítása szerint Rogán Antalnak adott át még 2010-ben.

Nem tudta felidézni, hogy hol és mikor történt a kenőpénzátadás. Nem nyomoznak egy másik, szintén a propagandaminiszternek juttatott kenőpénz ügyében sem. Ezt állítólag Vizoviczki László diszkócsászártól kapta, szintén még polgármesterként.

A feljelentéseket Tényi István fideszes képviselő tette. A főügyészség szóvivője a Hír Televíziónak azt mondta: csak akkor nyilatkoznak az ügyben, ha a feljelentő kézhez kapta az értesítésüket.

Panaszt tesznek

Panaszt tesz a PM, amiért nem indít a főügyészség nyomozást Rogán Antal ellen. A párt elnökségi tagja azt mondta, még ma megteszik a szükséges lépéseket. Barabás Richárd hangsúlyozta, nem lehet szó nélkül hagyni, hogy az ügyészség és a kormány összefonódjon a maffiával.

„Az egész érvelése az ügyészségnek teljesen abszurd. Úgy kell kapirgálniuk, hogy találjanak valami jogszabályt, amivel meg lehet akasztani ezt a nyomozást, de valójában pontosan látjuk, hogy itt kilóg a lóláb. Pontosan látjuk, hogy az ügyészség együttműködik a maffiával, együttműködik a Portik–Vizoviczki–Rogán maffiával. Az ügyészség a maffia része, és ráadásul nem a kormánytól függetlenül a maffia része, hanem gyakorlatilag a jelenleg is hatályban lévő magyar kormánnyal együtt a maffia része” – fogalmazott Barabás Richárd elnökségi tag.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!