2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Eltiltották a fővárost a Mahir-oszlopok bontásától

2016. január 12., kedd 17:10, frissítve: szerda 10:21

Megálljt parancsolt a Mahir-oszlopok bontásának a bíróság a fővárosban, a törvényszék szerint jelentős és indokolatlan kár érné a céget, ha a munka folytatódna.

Eltiltotta a fővárost a Mahir hirdetőoszlopainak elbontásától a Fővárosi Törvényszék. A Fővárosi Törvényszék szerint a munka folytatása jelentős kárt okozna a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cégnek, a társaság – reklámfelületek híján – nem tudna közzétenni hirdetéseket. Ha nincsenek oszlopok, a vállalkozás a folyamatban lévő perben azt sem tudná bizonyítani, hogy betartotta a fővárossal kötött hosszú távú szerződését, mutatott rá a bíróság a döntés indokolásában. A törvényszék kitért arra is, hogy a főváros tíz éven át nem kifogásolta a Mahir ellenszolgáltatását. A cég 25 évre szóló szerződését egyoldalúan mondta fel a Fővárosi Közgyűlés tavaly ősszel. A határozat nem jogerős.

„Ettől az időpillanattól kezdve semmiféle további bontási tevékenységet nem lehet végezni, ettől el vannak tiltva, és az általam képviselt kft.-ét feljogosították, hogy továbbra is használja úgy, mint eddig a közterületet arra a reklámozási célra, amire eredetileg szerződést kötött. Ez előzetesen végrehajtható, de a végzés nem jogerős” – mondta a Hír TV-nek Magyar György ügyvéd, a Mahir Cityposter Kft. jogi képviselője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!