2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:40

Elmaradt a palotaforradalom

,

2015. november 28., szombat 19:01, frissítve: vasárnap 19:01

Nem fizetnek a szocialisták, végrehajtást kért az MSZP székházát üzemeltető cég ellen a liftek szállítója – írja a HVG.hu. Korábban hasonló lépésre kényszerült az adóhatóság és egy őrző-védő vállalkozás is. Az MSZP-ben egyelőre elmaradt a puccs, a kongresszuson a küldöttek meghagyták a párt élén Tóbiás Józsefet. Az elnök a beszédében azt hangoztatta, hogy szerinte az MSZP küldetése: megtalálni a kivezető utat abból a zsákutcából, amelybe Orbán Viktor kormányozta az országot.

Zárt ajtók mögött beszélte ki az MSZP a vitás kérdéseket, amelyekből nem egy van. Hiller Istvánra megorrolt a jelenlegi vezetés, amikor arról beszélt egy interjúban, hogy a kerítésnél ő sem tud jobb megoldást a migrációra.

– Elnézést kért már Tóbiás Józseftől?
– Nem, nem, mert egy vitában nem kell elnézést kérni, az lenne a baj, ha azért kéne elnézést kérni, hogy gondolatom van, bocsánatot kérek addig, amíg érzem, hogy van gondolatom, és addig, amíg van ennek befogadó közege, addig gondolattal szembe gondolatot tessék állítani.

A korábbi pártelnök korábbi sajtónyilatkozataiban azt sem rejtette véka alá, hogy nincs elájulva Tóbiás Józsefék teljesítményétől, ezért megméretteti magát a jövő évi tisztújításon. „Hogyha jelölnek a választmányi elnöki tisztségre, akkor tisztelettel el fogom fogadni a jelölést” – mondta Hiller István országgyűlési képviselő.

Nyílt üzenet

Botka László a küldöttek előtt nyíltan üzent a belső ellenzéknek.

– Mit szól ahhoz, hogy Hiller István az ön pozíciójára pályázik?
– Semmit, hiszen nincsen tisztújítás, jövő tavasszal kezdődik a tisztújítás az MSZP-ben, nem bejelentkezni kell egy tisztségre.

Azt kérte, hogy tartsák szárazon a puskaport, de azt ne egymásra pazarolják.

Nem kizárt

„Én nem tudok kiesni a parlamentből, mert engem föl se tett az előző vezetés” – ezt már Kovács László mondta. Azt viszont nem zárta ki a volt pártelnök, hogy az MSZP 2018-ban kiesik a parlamentből, ha a fiatalok folytatják az öreg káderek kiszorítását.

„Az alkalmasságnak én négy feltételét szoktam megfogalmazmi szívesen elmondom a Hír TV nézőinek is, az első a tehetség, a második a megalapozott tudás, szakmai és politikai ismeretek, a harmadik a tapasztalat politikában nagyon fontos, a negyedik a teljesítmény, ami igazolja ennek a háromnak a meglétét vagy hiányát.”

Nem történt puccs

Bár a kongresszus előtt egyes hírek arról szóltak, hogy Tóbiás Józsefet megpuccsolják, az elnököt a küldöttek nem távolították el idő előtt. Az elnök ezúttal megígérte, hogy nyit a civilek felé. Ahogy ő fogalmazott, nem pártot épít, hanem társadalmi mozgalmat.

„A Fidesz leváltásához viszont több kell a politikai szembenállásnál, társadalmi akaratot, azt a társadalmi többséget kell megszerveznie, amely készen áll, hogy egy másik kormány irányítsa ezt az országot. És ez csak úgy hozható létre, ha túllépünk a jelenlegi elitek demokráciáján és közösen lépéseket teszünk egy részvételi demokrácián alapuló társadalmi többség megszervezésére” – mondta Tóbiás József elnök.

A küldöttek úgy döntöttek, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltjét – amerikai mintára – több jelölt közül, előválasztáson választják ki.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!