Első fokon felmentették Szilvásyékat + Videó + Képgaléria

BL, 2012. április 25., szerda 09:08, frissítve: szerda 19:05
Felmentette az UD-ügyben Szilvásy Györgyöt és társait a Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon.

A per előző tárgyalási napján Szilvásy György volt titokminiszter politikai elfogultsággal vádolta meg az ügyészséget, és ragaszkodott ártatlanságukhoz. A Gyurcsány-kormány volt titokminiszterét és társait személyes adattal való visszaéléssel vádolja az ügyészség.

A vád szerint Szilvásy György, Tóth Károly volt szocialista nemzetbiztonsági bizottsági alelnök, illetve Dávid Ibolya és Herényi Károly MDF-es vezetők az érintettek engedélye nélkül hozták nyilvánosságra a titkosszolgálat által lehallgatott telefonbeszélgetések másolatát.


Vasvári Csaba bíró az első- és másodrendű vádlott felmentését úgy indokolta, hogy ők csak a már Szijjártó Péter és Répássy Róbert által nyilvánosságra hozott adatokat kezelték, ezért nem követtek el bűncselekményt. Szerinte a volt titokminiszter joggal és alappal hihette, hogy ez olyan ügy, amelyről be kell számolni. Azt azonban megjegyezte: szerencsésebb lett volna csak lejátszani, nem pedig kiosztani a nemzetbiztonsági bizottság ülésén a CD-t. A bíró indoklása szerint Tóth Károly esete azért vált okafogyottá, mert Szilvásyt felmentették. Elmondta, Dávid Ibolya azzal, hogy nyilvánosságra hozta a titkosszolgálatok által lehallgatott beszélgetést, nem követett el bűncselekményt, ahogy Herényi Károly sem, amikor átadta Tombor Andrásnak – jelentette a Hír TV tudósítója.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés