2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Első fokon bűnös László Petra

2017. január 12., csütörtök 22:23, frissítve: hétfő 13:29

Első fokon bűnös a menekülteket megrúgó operatőr, de László Petra megúszta próbára bocsátással, ami nem számít büntetésnek a törvény szerint. A nő nem vállalta a nyilvánosságot a bíróságon, egy másik épületben tartózkodott a kihallgatás alatt.

Zárt láncú televíziós rendszer segítségével hallgatta ki az első fokú bíróság László Petrát. A vádlott életveszélyes fenyegetéseket kapott, és vérdíjat is kitűztek a fejére, amiért 2015-ben menekülő migránsokat rúgott meg a déli határon.

A nő akkoriban a Jobbikhoz közel álló N1TV-nek dolgozott operatőrként. Röszkén forgattak, ahol több száz határsértő törte át a rendőrsorfalat.

„A vádlott egy mellette elhaladó fiatal férfit gyors mozdulattal, jobb lábával, talppal, kismértékben bal oldali irányban elfordulva lábszáron rúgott, majd ezután egy szintén futó kiskorú lányt is, annak térdmagasságában, jobb lábfejével megrúgott. A vádlott ezt követően oldalra állt, szaladni kezdett, miután a rendőrök nem tudták továbbtartani a migránscsoportot” – ismertette a történteket a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészségtől Serfőző Katalin.

László Petra többször elsírta magát a vallomástétel közben. Azzal védekezett, hogy nagyon megijedt, amikor a migránsok áttörték a sorfalat, és elkezdtek felé rohanni. Állítása szerint a rúgással próbálta meg távol tartani a tömeget.

Védője szerint több videofelvétel is igazolja, hogy a vádlott nem gáncsolt el egy gyermekével menekülő férfit. Az akkor gáncsolásnak hitt mozdulatról készült egyik felvétel bejárta a világsajtót. „Az itt fellelhető jogellenes magatartás a jogtalanság talajára lépő tömeg által okozott és jelentett veszély, amely közvetlen volt, és ő jogosan hárította el. Itt nem arról van szó, hogy az az ember támadta őt szándékosan, aki vele szembejött, hanem az egész tömeget kellett elhárítania” – mondta védő, Sipos Ferenc.

„A vádlott bűnös garázdaság vétségében – a Btk. 339. szakaszának 1. bekezdése –, ezért a bíróság a vádlottat három évi próbaidőre próbára bocsátja” – ismertette az ítéletet a Szegedi Járásbíróság tanácsvezető bírója, Nánási Illés.

A törvény szerint a garázdaság olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartás, amely másokban megbotránkozást vagy riadalmat kelthet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!