2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Első fok: jogtalanul rúgták ki a gazdasági igazgatót

2017. január 17., kedd 18:01

Több mint hárommillió forintos kártérítést ítélt meg a bíróság a Magyar Paralimpiai Bizottság egykori gazdasági igazgatójának. Kovács Brigittát 2015 nyarán rúgta ki a botrányokba keveredett elnök. Az elsőfokú döntés nem jogerős.

Gömöri Zsoltról 2015 nyarán derült ki, hogy a Magyar Paralimpiai Bizottság forrásaiból fizethette ki devizahitele végtörlesztését. Nemcsak a paralimpikonok szólaltak meg annak idején az elnök ügyeiről, hanem kitálalt a paralimpiai bizottság akkori gazdasági vezetője is.

Kovács Brigittának emiatt azonnali hatállyal fel is mondtak. A volt gazdasági vezető azonban munkaügyi bírósághoz fordult.

„Kötelezi a bíróság az alperest, hogy a munkaviszony jogellenes megszüntetésére tekintettel 15 napon belül fizessen meg a felperesnek 3 623 690 forint elmaradt jövedelemkénti kártérítést, és ennek 2016. április 15. napjától a kifizetésig járó késedelmi kamatát, 800 ezer forint végkielégítést, 600 ezer forint felmentés idejére járó távolléti díjat és ezen összegek után 2015. június 15. napjától a kifizetésig járó késedelmi kamatot” – határozott Halász Krisztián, a Fővárosi Törvényszék munkaügyi bíróságának tanácsvezető bírója.

A felperes szerint igazságos ítélet született, de a pernek még nincs vége. „Örülök az ítéletnek, úgy érzem, hogy ez is bebizonyította az igazamat, de még kivárom a végét, gondolom, a másodfokra is el fog menni az ügy” – mondta Kovács Brigitta.

A munkaügyi bíróság döntése nem jogerős.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!