2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

Előzetesben V. László kidobói

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azokat a kidobókat, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megöltek egy fiatalembert a Hajógyári-szigeten. A két férfi a V. László érdekeltségébe tartozó Dokk diszkóban dolgozott. A biztonsági őrök kihallgatásukon ártatlannak vallották magukat.

Magába roskadva várt a bíróság döntésére a pénteken őrizetbe vett egyik biztonsági őr, B. Ádám. Ő és idősebb kollégája a gyanú szerint tavaly decemberben ájultra verték a 21 éves Haraszti Gézát a Hajógyári-sziget Dokk nevű szórakozóhelyén, majd az öntudatlan fiatalembert a Dunába dobták. Az áldozat holttestére másnap találtak rá ismerősei. A biztonsági őröket pénteken fogta el a rendőrség, emberöléssel gyanúsítják őket. Előzetes letartóztatásukról félórás tanácskozás után döntött a bíróság.

– Védencem nem követte el a bűncselekményt, tagadja azt, és semmi köze nincs a fiatalember halálához – nyilatkozta a Hír TV-nek Versitz Piroska, B. Ádám védője.

Bár nyilatkozni nem akart, az idősebb biztonsági őr is ártatlannak vallja magát. Ügyvédjétől a Hír TV megtudta: Z. Alfréd azt vallotta: nem bántották, csak kikísérték az ittas fiút a szórakozóhelyről, ekkor látták őt utoljára. Az őr szerint valószínűtlen az a vád, miszerint Dunába dobták a fiút, hiszen a folyó partszakasza messze volt a szórakozóhelytől. A két férfiról az is kiderült, mindketten régebb óta dolgoztak V. László szórakozóhelyén.

Veszélyeztetnék a nyomozást

A végzés szerint a gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő súlya és a kiszabható büntetés mértéke miatt „alappal kell tartani” attól, hogy szabadon hagyásuk esetén megszöknének vagy elrejtőznének a hatóság elől. A bíróság kifejtette: a nyomozás kezdeti szakban van, és a korábbi közigazgatási eljárásban az összes addig fellelhető tanút kihallgatták, így esetükben nem állapítható meg, hogy befolyásolnák őket a gyanúsítottak. Ugyanakkor a rendelkezésre álló nyomozati anyagból az is megállapítható, hogy a gyanúsítottak megnehezíthetnék, veszélyeztethetnék a bizonyítási eljárást, ha felvennék a kapcsolatot a hatóságok által még be nem azonosított emberekkel, és tájékoztatnák őket az eljárás menetéről.

A rendőrség egészen júniusig balesetként kezelte az esetet. Csak az után indították meg a büntetőeljárást, hogy letartóztatták a fővárosi éjszakai élet urának tartott vállalkozót, valamint azt a négy főrendőrt, akik V. László besúgói lehettek évek óta.

– A rendőrség belső elhárítása hogy nem vette észre, ami egyértelmű volt az egyszerű embereknek is, hogy emberek tűnnek el a Hajógyári-szigetről, és a rendőrség nem jut eredményre? – jelentette ki szombati sajtótájékoztatóján a jobbikos Szilágyi György. A Jobbik szerint a volt rendőrfőkapitányok is felelősek azért, hogy a korrupcióba keveredett rendőrtisztek éveken át megakadályozhatták a razziákat és nyomozásokat.

Az Országos Rendőr-főkapitányság jövő hétre ígért tájékoztatást arról, folyik-e belső vizsgálat a volt rendőri vezetők ellen.

Más-más büntetés-végrehajtási intézményben helyezték el az éjszakai szórakozóhelyeiről elhíresült V. Lászlót és azt a három volt főtisztet, akiket a rendőrségi vesztegetési botrány kapcsán az elmúlt hónapban helyeztek előzetes letartóztatásba – értesült a Magyar Nemzet. Úgy tudják, az intézkedés összefügg a lapinformációk szerint titkosszolgálati kapcsolatai miatt is vizsgált Portik Tamás és társai őrizetbe vételével.

Mintegy 150 adóellenőr és pénzügyőr vizsgálódott a múlt hét végén a budapesti Hajógyári-sziget éjszakai szórakozóhelyein; a razzia várhatóan súlyos bírság kiszabását és bezárást is eredményezhet. A közelmúltban a katasztrófavédelem emberei tartottak ellenőrzést Budapesten, amely több szórakozóhely bezárásához vezetett. A razziák következtében a Hajógyári-szigeten is több diszkónak lehúzták a rolóját. A szórakozóhelyek V. Lászlóhoz köthetők. Az egyik bulvárlap szerint egy korábbi bombariadó alkalmával poloskázták be a területet.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!