2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Előzetesben a volt jobbikos pénzhamisító

2015. augusztus 4., kedd 12:20, frissítve: szerda 09:29

Elrendelte a bíróság a pénzhamisítási botrányba keveredett volt jobbikos politikus és társának előzetes letartóztatását.

A Napi Gazdaság úgy tudja, hogy a rendőrség hajtóvadászatot indított a gyanúsítottak megbízói után. A lap szerint a Szász Istvánnál lefoglalt adathordozók vizsgálatán kívül több telefon hívásforgalmának, cellainformációjának elemzése is folyamatban van. A nyékládházi Jobbik korábbi elnöke nyomdai mérnök, aki szintén nyomdász társával több mint 120 millió forint értékű dollárt állított elő a gyanú szerint. A hamis pénzt Ukrajnában dobták volna piacra.

„A Nemzeti Nyomozó Iroda különösen nagy értékű pénzre elkövetett hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként az elkövetőket. E bűncselekménynek a Büntető törvénykönyv különös részében meghatározott büntetési tétele öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség indítványa alapján a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája tegnap elrendelte mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását. A bíróság az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően állapította meg, hogy az elkövetők esetében mind a szökés-elrejtőzés, mind a bizonyítás meghiúsításának, illetőleg a bűnismétlésnek a veszélye is fönnáll, ezért döntött a kényszerintézkedés alkalmazása mellett” – közölte Barkó Tamás, a megyei főügyészség szóvivője.

Olyanok érintettek az utóbbi idők botrányaiban, akiket a Jobbik már korábban eltávolított a párt közeléből – így reagált Novák Előd alelnök arra, hogy miután a Magyar Gárda volt főkapitányát embercsempészettel gyanúsították meg, most a párt volt nyékládházi elnökéről derült ki, hogy részt vett egy több százmillió forint értékben elkövetett dollárhamisítási ügyben. Novák szerint nem lehet politikusbűnözésről beszélni, hiszen nem politikusokról van szó.

„Hogyha a több mint tízezer tagunk közül találunk valakit, aki valamiféle emberi gyarlósággal vagy akár köztörvényes bűncselekménnyel elkövetve bizonyítja azt, hogy nem méltó a tisztségére, akkor a Jobbik rögtön lép ebben a kérdésben. Sajnos az MSZP és a Fidesz nem ezt bizonyította, hiszen amikor náluk kiderült például egy őszödi beszéd vagy nyilvánosságra került egy Kubatov-hangfelvétel, akkor nem jártak el úgy, ahogy eljárt a Jobbik” – fogalmazott.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!