Előzetesben a Seres-gyilkosság gyanúsítottja

TK, 2012. augusztus 16., csütörtök 15:22, frissítve: csütörtök 20:18
A Fővárosi Törvényszék elrendelte B. László előzetes letartóztatását, a férfit hétfőn vették őrizetbe Zuglóban, egy étteremben.

B. Lászlót azzal gyanúsítja a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), hogy részt vett Seres Zoltán meggyilkolásában 1999 áprilisában Tahitótfalun. A terheltet hétfőn vették őrizetbe Budapest XIV. kerületében, egy étterem teraszán, a rendőrség szerint ő vezette azt a motorkerékpárt, amely a bérgyilkost a helyszínre fuvarozta.

Portik is előzetesben marad

Eközben az Energol Rt. egykori vezetőjét és négy társának előzetesét egy hónappal meghosszabbította a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A Nemzeti Nyomozó Iroda gyanúja szerint köztük van Prisztás József gyilkosa is. Portik Tamást egyébként több, a 90-es évek végén elkövetett leszámolással kapcsolatban gyanúsították meg. A nyomozók szerint ő volt a felbujtó az Aranykéz utcai robbantásnál is.

Fotó: Kocsis Zoltán / Magyar Nemzet


Az iroda felkérésére a Terrorelhárítási Központ július 14-én öt embert fogott el az 1990-es években elkövetett emberölések felderítésével összefüggésben. Az elfogott emberek egyike, Portik Tamás az 1990-es években az olajügyekben játszott állítólagos központi szerepe miatt elhíresült Energol Rt. egyik igazgatója volt.

Fotó: Kocsis Zoltán / Magyar Nemzet


A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) Portik Tamás elfogásának másnapján nem jogerősen harminc napra elrendelte a férfi és négy társa előzetes letartóztatását. A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a kényszerintézkedést az előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt indult büntetőügyben rendelte el a PKKB.

Még a helyükön maradnak

Augusztusban még a helyükön maradnak azok a szakemberek, akik a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársaiként járnak el a kilencvenes évek leszámolásainak vizsgálatában. A Magyar Nemzet értesülései szerint a rendőrség napokban bejelentett átszervezése mögött nemcsak a hatékonyság növelésének szándéka szerepel, hanem a döntéshozók így akarnak megszabadulni azoktól, akik a már meggyanúsítottakon kívül érintettek lehetnek a korrupciós ügyekben.

Fotó: Kocsis Zoltán / Magyar Nemzet
Forrás: Hír TV, MNO
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása