2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Előzetesben a bicskei gyermekotthon igazgatója

,

2016. október 24., hétfő 15:15, frissítve: hétfő 17:17

Előzetes letartóztatásba helyezte a bicskei gyermekotthon igazgatóját a Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája.

A fehérvári ügyészség közlése szerint a férfi 2007 és 2016 között több kiskorú fiúval is szexuális kapcsolatot létesített, ezzel veszélyeztette erkölcsi, érzelmi fejlődésüket. A gyanúsítottat pénteken vette őrizetbe a Komárom-Esztergom megyei rendőrség. A gyermekotthon irányítását egy külső vezető veszi át.

„A Székesfehérvári Járási és a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a gyanúsított letartóztatását, valamint alappal feltételezhető, hogy a tanúk befolyásolásával megnehezítené, meghiúsítaná a bizonyítást. A Székesfehérvári Járásbíróság a mai napon elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a fellebbezésére való tekintettel a döntés nem jogerős” – mondta el a Hír TV-nek Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője.

Közben a bicskei gyermekotthon igazgatójának augusztus 20-ai kitüntetését kérte számon az MSZP az Országgyűlésben. Bangóné Borbély Ildikó, a szocialisták képviselője arra emlékeztetett: Balog Zoltán miniszter úgy terjesztette fel állami kitüntetésre a férfit, hogy korábban többször is felmerült vele szemben a szexuális visszaélés vádja. „Hogyan terjeszthetett fel Balog Zoltán egy olyan személyt állami kitüntetésre a gyermekekért végzett fáradhatatlan munkája eredményeképp, akivel kapcsolatban már többször felmerült a gyermekek molesztálásának vádja? Ez a kormány tényleg annyira dilettáns, hogy bárkit kitüntet, akit oda felterjesztenek? Mióta tudott a szociális és gyermekvédelmi főigazgatóság a vádakról, és miért nem tettek ez ellen semmit?” – tette fel a kérdést a szocialista politikus.

Érdemi válasz nincs

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára nem adott érdemi választ a szocialisták kérdésére. Rétvári Bence ugyanis arról nem beszélt, hogy hogyan kaphatott a férfi állami kitüntetést, csak arról, hogy több intézkedést hoztak a hasonló bűncselekmények felderítéséért. „A gyermekeknek a képviselője, aki az érdekükben eljár, az most már nem az intézménynek a vezetője általános szinten, hanem egy külső személy – ő az úgynevezett gyermekvédelmi gyám, aki sokkal inkább fel tudja tárni az ilyen eseteket, és pontosan a gyermekvédelmi gyámnak a jelentése, az ő információi segítettek minket is ahhoz, hogy felfüggesszük állásából ezt az illetőt, illetőleg, hogy azonnal intézkedtünk az ügyben is, hogy azonnal elhagyja az intézményt és a korábbi szolgálati lakásából is ki kellett, hogy költözzön” – fogalmazott Rétvári Bence.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!