2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Előre hozott választás az igenek győzelme esetén?

,

2016. október 1., szombat 13:40, frissítve: kedd 22:12

Változtatott a népszavazás kommunikációján a Fidesz. Már egyértelműen a népszavazás eredményét tették meg a referendum fokmérőjének, miután hetekig az érvényesség fontossága mellett kampányoltak.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője azt mondta: az a perdöntő, hogy a nemek vagy az igenek győznek-e. Kósa Lajos megismételte: az utóbbi esetben lemondana a kormány, de erre a kutatások szerint nincs esély.

„Számunkra az ország jövője, az értékeink képviselete sokkal fontosabb, mint pillanatnyi pozíciók és politikai befolyásolási lehetőségek, ezért szerint sem a magyar parlament, sem a kormány – legalábbis a kormány többsége a parlamentben – nincs abban a helyzetben, hogy egy olyan politikát képviseljen, amely azt mondja – hogyha a választók az igen mellett döntenek –, hogy a brüsszeli bürokraták döntsenek arról, Magyarországon ki élhet tartósan, ki nem. Tehát egy ilyen esetben előre hozott választás és szokásos politikai forgatókönyv az, ami elképzelhető” – jelentette ki a frakcióvezető.

Orbán: A magyaroknak kell megállítani a népvándorlást

Egész oldalas írással adott útmutatást a választóknak a miniszterelnök, a magát kormánypárti lapként hirdető Magyar Időkben. Orbán Viktor szerint a délről fenyegető népvándorlást a magyaroknak kell megállítani a népszavazással. A kormányfő szerint a brüsszeli politika hozta a bajt, amely Európába invitálta a jobb élet reményében nekiinduló szerencsétlen emberek tömegeit. Úgy fogalmazott: Brüsszel bevett gyakorlata, hogy az európai polgárok feje felett hoz döntéseket, de jó volna, ha ez véget érne, ehhez pedig jó eszköz lehet a vasárnapi referendum. A kormányfő szerint nehéz dolog nemet mondani, de van, amikor ez a helyes döntés, ez a pillanat is ilyen.

A honvédelmi miniszter terroristák Magyarországra telepítésének veszélyét dobta be a kampány utolsó pillanataiban. Simicskó István szerint mivel a migránsokkal terroristák is érkeztek Európába, így a szétosztásukkor ide is küldhetnek ilyen embereket.

„Összesen tizennégy olyan terrorista utazott át Magyarországon, aki később nyugat-európai terrortámadásokat követett el. Közülük többen huzamosabb ideig is itt tartózkodtak. Információnk szerint négyezer migránsnak álcázott terrorista lehet most Európában. Ha a kényszerbetelepítési programot Brüsszel végrehajtja, Magyarországra is juthat belőlük. Senki sem kényszerítheti a magyar embereket, hogy vállalják a kényszerbetelepítés biztonsági kockázatait” – jelentette ki a tárcavezető.

Nem erősítette meg a propagandaminisztérium államtitkára, hogy lemond a kormány, ha vasárnap az igenek nyernek. Dömötör Csaba szerint ugyan lesz politikai következménye a referendumnak, de ezt inkább uniós szinten kell érteni. Bővebben >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!