2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Előírnák: 70 négyzetméterenként legalább egy alkalmazott

2015. október 28., szerda 09:34, frissítve: csütörtök 06:32

Kötelező létszámnövelést írna elő a kormány a hipermarketeknek.

A Magyar Idők információi szerint egy készülő jogszabálytervezet szerint a duplájára kell emelniük a 400 négyzetméternél nagyobb alapterületű áruházaknak dolgozóik létszámát. A lap úgy tudja: a kormány előírná, hogy nyitvatartási idő alatt 70 négyzetméterenként legalább egy alkalmazottnak a vásárlók rendelkezésére kell állnia.

Ágazati becslések szerint a 2016-ban életbe lépő kötelező foglalkoztatási minimum jelentősen megnövelné az érintett nagyvállalatok bérköltségeit, amit a napilap szerint a 15–18 milliárd forintos nyereségből fedezhetnének. A kereskedelmi dolgozók szakszervezete támogatja a javaslatot.

„Az egy nagyon jó kezdeményezés, hogy ha van egy olyan törekvés, ami arról szól, hogy az áruházakban növelni kell a létszámot, hiszen évekre visszamenően lehet igazolni, hogy a nagykereskedelmi láncoknál fogy a létszám, túl vannak terhelve a munkavállalók, nagyon sokat dolgoznak, és ezen a helyzeten valamilyen formában változtatni kell” – mondta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!