2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Elmaradt a közgyűlés, egymásnak mentek az ORÖ képviselői

2016. február 14., vasárnap 19:02, frissítve: hétfő 10:35

Bojkottálták az Országos Roma Önkormányzat közgyűlését Farkas Flórián hívei, így az határozatképtelen lett. Miután az elnök berekesztette az ülést, a teremben több képviselő is összeszólalkozott. Az önkormányzatnál közben csőd fenyeget – a Híd a munka világába program szabálytalanságai miatt milliárdokat követelhet vissza a szervezettől az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Hiába számolták az aláírásokat a jelenléti íveken az Országos Roma Önkormányzat megismételt közgyűlésén. Ülés végül nem lett, vita viszont igen. Január 18-án ugyanis Hegedűs István elnököt távollétében leváltották és a jelenlévők ellene és hivatalvezetőjével szemben is fegyelmi eljárást kezdeményeztek. Ezeknek a határozatoknak a törvényességét azonban vitatják a leváltottak és híveik – az eredeti napirendben ugyanis ezek az előterjesztések nem szerepeltek.

Berényi László szerint nem a jogszabályoknak megfelelően működik az önkormányzat, ezért a bírósághoz fordultak.

„– A törvényesség helyreállása után a kormánnyal le kell ülnünk és meg kell hozni azokat a változásokat, hogy az ORÖ a törvényes működés útjára lépjen.
– Csőd elképzelhető az ORÖ-ben?
– Bármi elképzelhető (Berényi László, a Lungo Drom frakcióvezetője)”

Az önkormányzattól ugyanis milliárdokat követelhet vissza az Emberi Erőforrások Minisztériumának a Híd a munka világába program szabálytalanságai miatt. Vajda László szerint a kialakult helyzetért Farkas Flóriánt és támogatóit terheli felelősség.

„– Egyről nem beszél Berényi László képviselőtársam, hogy ki idézte elő. Nem a mostani elnökség ill. elnök idézte elő ezeket a pénzhiányokat, hanem az előző elnök, aki ebben nem akar részt venni.
– Farkas Flóriánról van szó?
– Igen. Farkas Flórián abban nagyon jól közreműködik, hogy a két tábort hogyan tudja összeugrasztani és megbomlasztani az Országos Roma Önkormányzatot.”

A szópárbaj azonban nem ért véget.

„Lökdössél engem, ...mondom még be is verek mindjárt egyet, jelentsél fel, mi a fa..t képzelsz te?”

Hegedűs István kész lenne lemondani is, hogy működőképes legyen az Országos Roma Önkormányzat. Szerinte ezúttal is Farkas Flórián kérésére bojkottálták az ORÖ egyes képviselői a közgyűlést.

„Én örültem volt, ha ők is itt vannak, hiszen január 18-án hoztak bizonyos döntéseket, nem értem, hogy most miért nincsenek, hiszen legjobb tudomásom szerint mindenki itt van ma Budapesten, nem akartak idejönni, nyilván ennek megvan az oka” – fogalmazott az Országos Roma Önkormányzat elnöke, Hegedűs István.

A Hír TV információi szerint Farkas Flórián a közgyűlés előtt a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség székhelyén tartott eligazítást a távol maradt képviselőknek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!