2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Bayer show 21:30

Belföld

Ellenzik Bokros ötletét, de jobb híján őt ajánlják

Bár főpolgármester-jelölti programjában most nem szerepel, tavasszal, miniszterelnök-jelöltként még ingatlanadót akart bevezetni Bokros Lajos. Az őt támogató baloldali kispártok szerint ez nem jó ötlet. A Fidesz alelnöke szerint bár az önkormányzatoknak lehetősége lenne bevezetni, lakáscélú ingatlanadó ma Magyarországon nem jellemző.

A baloldali kis pártok közös főpolgármester-jelöltje szombaton bemutatta, hogyan szeretné a főváros vezetéséből kiseprűzni a Fideszt. Pártjának, a Modern Magyarország Mozgalomnak a honlapján ehhez programot is hirdetett. Bokros tavasszal még a MoMa miniszterelnök-jelöltje volt. Akkor még azt szorgalmazta, hogy minden magyar településen be kellene vezetni az ingatlanadót. A Bokros támogatásában egyébként is megosztott MSZP korábbi fővárosi elnöke ebben most nem ért egyet a Horn-kormány volt pénzügyminiszterével, de azért rá fog szavazni.

– Az ingatlanadó Bokros-féle ötletét én személy szerint nem támogatom. Ugyanakkor a budapestieknek Falus Ferenc visszalépése után sajnos nem maradt más választásuk, amennyiben a Fidesz főpolgármester-jelöltjét le akarják választani, le akarják váltani, akkor ennek nincs más útja, mint Bokros Lajosra szavazni. Én személy szerint borzasztóan sajnálom, hogy ez a helyzet előállt, de attól még ez az igazság – mondta a Hír TV-nek Burány Sándor, az MSZP országgyűlési képviselője.

Az Együtt–PM társelnöke szerint sincs Magyarországon szükség ilyen közteherre. Szigetvári Viktor szerint ráadásul egy főpolgármesternek saját hatáskörben nincs is lehetősége bevezetni. „Egy más teherviselési rendszerben, közteher-viselési rendszerben meg kell vizsgálni mindennek a lehetőségét, viszont ez nincs napirenden, a fővárosban, az önkormányzati választáson nekünk, ellenzéki politikusoknak nincs lehetőségünk ingatlanadót bevezetni. Az Együtt–PM ezt nem is támogatja, nincs is a programban, az önkormányzati kampányban ez nem téma” – fogalmazott Szigetvári Viktor, az Együtt–PM társelnöke.

A Fidesz alelnöke azt mondta: néhány önkormányzat most is alkalmaz ingatlanadót, de általában nem a lakóházakra, hanem a gazdasági célú épületekre vetik ki. „Lakáscélú ingatlanadóztatást Magyarországon az önkormányzati rendszer ritka kivételtől eltekintve nem alkalmaz és nem is nagyon támogatja az önkormányzat. Én ezt külön értelmetlennek látom, tehát szerintem nem kell alkalmazni. Debrecenben sem alkalmazzuk, tehát nincsen lakás-ingatlanadó. Bokros Lajos, illetőleg a baloldali pártok viszont, amióta az eszemet tudom, ezt szorgalmazzák” – közölte a Fidesz ügyvezető alelnöke.

Kósa Lajos emlékeztetett: a Bajnai-kormány 2009-ben megszavaztatta a balliberális parlamenti képviselőkkel a lakáscélú ingatlanadó bevezetését, csak az Alkotmánybíróság később megsemmisítette a törvényt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Az amerikai nagykövetséggel kapcsolatban álló jobbikos vezérkar beállt Magyar Péter mögé - írja a Magyar Jelen. A lap szerint az amerikai nagykövettel vacsorázó Gyöngyösi Márton a Jobbik teljes infrastruktúráját és használható embereit átirányította a Tisza Párt projektjéhez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!