2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Ellenzék: Fölösleges fejlesztés a BKK-jegyrendszer

2017. július 27., csütörtök 22:16, frissítve: csütörtök 22:26

A fővárosi ellenzék a BKK vezetésének felelősségre vonását várja a főpolgármestertől. Közülük többen azt hangoztatták: felesleges fejlesztés volt az online jegyértékesítési rendszer.

A Párbeszéd elnökségi tagja úgy látja: már két éve működnie kellene az elektronikus jegyrendszernek, az úgynevezett RIGO-nak a fővárosban. Ez az online értékesítést is megoldaná, ám a főváros vezetése – az ellenzéki politikus szerint – megakadályozta a bevezetését.

„Adatigényléssel fordultunk a BKK-hoz, hogy 2015. január 1-jétől napjainkig adja ki azokat a szerződéseket, amik az elektronikus jegyrendszerrel, korábbi nevén a RIGO-ra vonatkoztak, illetve ennek a most T-Systems által létrehozott rendszernek a szerződéseit” – mondta V. Naszályi Márta elnökségi tag.

Az LMP szerint sem szabadott volna a BKK-nak a csúfosan megbukott online boltot fejlesztenie az elektronikus jegyrendszerrel párhuzamosan. „Az elektronikus jegyrendszer értelemszerűen fogja tartalmazni egy elektronikus értékesítési felületet. És azt gondolom, hogy erről kell beszélnünk, mert ez viszont megalapozza azt a gyanút, hogy itt hűtlen vagy hanyag kezelés esete forog fent” – vélte Csárdi Antal fővárosi képviselő.

Az LMP-s képviselő úgy látja: Dabóczi Kálmánt le kellene váltani a BKK éléről. Erre szólított fel sajtótájékoztatóján az MSZP-s Horváth Csaba is, aki a BKK és a T-Systems közötti szerződés egészét kifogásolta: „ezen nincs mit mentegetni, a BKK havi 25, évi 300 millió forintért vett egy használhatatlan terméket, az mindegy, hogy bérletnek vagy vásárlásnak hívja”.

Pataki Márton, az Együtt budapesti elnöke közleményében felszólította a főpolgármestert, hogy a következmények nélküli politizálás helyett vonja felelősségre a BKK botrányainak szereplőit.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!