2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Elkezdődött a szezon Tihanyban

Elkezdődött a szezon Tihanyban. Idén nyáron az utcai maszkviselést népszerűsítik. A helyi vállalkozók összefogtak és egységesítették a fertőtlenítő szereket és a védőeszközöket.

  • Elkezdődött a szezon Tihanyban

Árusok és a vásárlók népesítették be szombaton a tihanyi Piac Placcot. Ahogyan a település polgármestere a szezonnyitón elmondta: Tihanyban fokozottan figyelnek a vendégekre: minden nap fertőtlenítik a játszótereket és a kiemelt köztereket.

Ennek az időszaknak egyébként van egy új szlogenje, hogy Tihany vár, de vigyázz rá. Ezzel nemcsak azt akarjuk kifejezni, hogy az idelátogató vendégektől nemcsak azt kérjük, hogy a tihanyi természeti értékekre, történelmi értékekre vigyázzon, hanem az itt élő emberekre is vigyázzon

- mondta Tósoki Imre, Tihany polgármestere. 

A helyi vállalkozók az üzletekben ugyanolyan Tihany feliratú szájmaszkokat és fertőtlenítő szereket használnak. A maszkokat tervező hazai designer márka ügyvezetője, egyben a Tihany Placc társalapítója elmondta: ezzel is bizonyítják, hogy felkészülten és összefogva várják a vendégeket.

Ezt a maszkviseléses preventív intézkedéseket próbálnánk egyébként itt is a faluban és itt a régióban valahogy népszerűsíteni, tehát megpróbálunk az utcai maszkviselésre hangsúlyt tenni, mert, hogyha mondjuk, azt mondom, hogy egy divatos terméket viselünk, talán nem annyira érezzük egészségügyi problémának, mint például egy ilyen kórházi maszkot

- fogalmazott a Tihany Placc társalapítója, a NUBU ügyvezetője, Peleskey Ákos.

A koronavírus-járvány miatt a Balatonnál vendégek hiányában szállodák és éttermek zártak be az elmúlt két hónapban. A Balatoni Turisztikai Szövetség elnöke, Hoffmann Henrik elmondta: a pandémia elején nem is számítottak arra, hogy már májusban a balatoni szezon-nyitásról lehet beszélni.

Azt gondolom, hogyha sok vendég választja a Balaton-partot azok közül is, akik eddig külföldön nyaraltak, akkor akár még egy egészen sikeres szezont is tudhatunk magunkénak annak ellenére, hogy valóban, a tavaszi szezonból 2 hónapot elvesztett a Balaton a járvány és az ahhoz tartozó korlátozó intézkedések miatt

- vélekedett a Balatoni Turisztikai Szövetség elnöke, Hoffmann Henrik.

A szakemberek a belföldi turizmus erősödését várják, mivel a vendégek többsége idén várhatóan a biztonságosabb hazai nyaralást választja.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!