2024. 10. 04. Péntek Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Belföld

Elképesztő mondatok és fenyegetőzés Cseh Katalintól

Miközben a Momentum mindent megtesz annak érdekében, hogy hazánk ne juthasson uniós forrásokhoz, Cseh Katalin, a párt EP-képvidelője egyenesen „magyar érdeknek” nevezte az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós támogatást - hívta fel rá a figyelmet a Drót.info. 

  • Elképesztő mondatok és fenyegetőzés Cseh Katalintól

A Momentum politikusa az ATV stúdiójában felháborodását fejezte ki, hogy a múlt heti uniós csúcson magyar vétó született az ukránoknak szánt 50 milliárd eurós támogatás ügyében. 

Az Ukrajnának szánt pénz Magyarország érdekében lenne elköltve, hiszen mi más lenne az érdekünk, hiszen a szomszédban, ami egyébként 130 ezer magyar ember otthona is egy erős és békés ország legyen, aki megnyeri a háborút - tette hozzá. 

Majd megjegyezte,

ha ezt Orbán Viktor nagyon-nagyon feszíti, akkor vannak olyan uniós mechaniszmusok, amivel őt bizony szépen ki lehet hagyni! 

A kijelentések kapcsán a Drót.info rámutatott, éppen az a Momentum lobbizik a legerőteljesebben Ukrajna EU-s pénzekkel való kitöméséért, amelyik párt újabb és újabb feltételeket javasol Brüsszelnek, csakhogy hazánk ne kaphassa meg az uniós forrásokat, mondván, itthon tombol a korrupció. Ha a momentumos érvelés szerint Magyarországnak a korrupció miatt nem járnak az eurómilliárdok, akkor Ukrajnának meg hatványozottan még mégannyira sem. Amíg ugyanis hazánk a 77. helyet foglalja el a Transparency International korrupcióérzékelési indexe alapján összeállított rangsorban, addig Ukrajna a 116. pozíciót tudhatja magáénak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Célpont - Németek, akik Magyarországon lelnek menedéket + videó

Célpont - Németek, akik Magyarországon lelnek menedéket + videó

Egyre több nyugat-európai, elsősorban német állampolgár dönt úgy, hogy Magyarországot választja új otthonának. De mi állhat a döntésük hátterében és van-e összefüggés a német kivándorlás és a közel-keleti bevándorlás között? Ennek jártunk most utána.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Mászófalépítési programot indítanának iskoláknak

Mászófalépítési programot indítanának iskoláknak

Iskolák számára indítanának mászófalépítési programot, de továbbra is támogatják más mozgásformákat lehetővé tévő pályák építését is - közölte pénteken Alsópáhokon a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!