2024. 09. 24. Kedd Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Eljuthatott a fideszes Voldemort híre Brüsszelbe

2016. október 5., szerda 07:58, frissítve: csütörtök 06:54

Megvizsgálja az Európai Bizottság az uniós pénzek magyarországi elosztását. Akár le is állíthatják a forrásokat. A DK szerint „szégyen, hogy az EU-nak kell megvédenie a magyarokat”.

Az Európai Bizottság jelentést készít arról, hogy hogyan osztják el Magyarországon a 2014–2020-as uniós pályázati pénzeket. A Portfólió.hu szerint ha a dokumentum súlyos dolgokat állapít meg, akkor a testület felfüggesztheti az összes uniós támogatás kifizetését Magyarországnak. Az Európai Bizottságnál úgy látják: kétséges, hogy az irányító hatóságok befolyástól mentesen, függetlenül döntenek a pályázatokról, erre ugyanis kötelez az uniós jog.

A magyar gazdaság összeomlásához vezethet, ha az Európai Unió felfüggeszti a fejlesztési források kifizetését – véli Oláh Lajos. A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője szerint szégyen, hogy az Európai Uniónak kell megvédenie a magyarokat a kormányzati korrupciótól. Az ország versenyképessége amúgy is történelmi mélyponton van, mert az uniós forrásokat nem a tisztességes vállalkozások, hanem a focibarátok és a Mészáros Lőrincek vannak kivételezett helyzetben, fogalmazott az ellenzéki politikus.

„Ha a kifizetéseket felfüggesztik, akkor a korrupció már nemcsak a fejlődés gátja lesz, hanem a magyar gazdaság összeomlásának az okozója is. Szégyen, hogy az EU-nak kell megvédeni a magyarokat a magát nemzeti kormánynak mondó Fidesztől. A DK szerint a kormányváltás után a Fidesznek a korrupcióért, a fejlesztési források lenyúlásáért a független igazságszolgáltatás előtt kell majd fellelniük” – jelentette ki Oláh Lajos.

A kvótanépszavazás miatti bosszúval magyarázná a KDNP-s Hollik István, hogy Brüsszel vizsgálja az uniós források magyarországi elosztását. A politikus zsarolásnak nevezte az eljárást.

„Mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ezek a források megérkezzenek Magyarországra. Gondoltuk, sejtettük, talán még azt is mondhatom, hogy tudtuk, hogy egy ilyen népszavazás után Brüsszel valamilyen módon bosszút akar állni Magyarországon, nyilvánvalóan számítottunk támadásokra, de azt gondolom, hogy Magyarország minden szabályt betart, ezek a pénzek járnak Magyarországnak, így tehát politikai zsarolás eszközeként nem lehet felhasználni az uniós forrásokat” – mondta Hollik István.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!