2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Földügyben háború lesz?

2016. május 26., csütörtök 13:12, frissítve: csütörtök 17:15

Folytatódik a külföldiek földszerzésének korlátozása miatt indított uniós kötelezettségszegési eljárás, Brüsszel levélben kérte a kormányt a törvény módosítására, amire a kabinet egyelőre nem hajlandó.

Lázár János kancelláriaminiszter úgy fogalmazott, hogy földügyben háború lesz, ami előrevetíti, hogy végül az Európai Unió Bíróságának kell majd igazságot tennie. Uniós állampolgár csak akkor szerezhet egy hektárnál több magyarországi földet, ha a magyar szabályok szerint földművesnek minősül.

„Ma hivatalosan megkértük Bulgáriát, Magyarországot, Lettországot, Litvániát és Szlovákiát, hogy módosítsa a termőföldekről szóló törvénykezését, mert az sérti a tőke szabad mozgásának és a letelepedés mozgásának szabadságát. A szerződések védelmezőiként a mi szerepünk az, hogy biztosítsuk, hogy a tagállami termőföldtörvények nem sértik ezeket a jogokat. Ezeket, különösen a szabad mozgás jogát, mindig be kell iktatni kiegyensúlyozott módon, a befektetés szabadságát pedig alapjogként kell kezelni” – mondta Vanessa Mock EB-szóvivő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!