Elfolyt milliók: hallgat az MSZP-s városvezető

KK, 2012. április 15., 21:07, frissítve: hétfő 08:08
Milliók folyhattak el a Nyírbátori Kulturális Nonprofit Kft.-től – erről beszélt a HírTV Célpont című műsorának a város pénzügyi bizottságának fideszes elnöke, valamint a cég új vezetése. A vizsgálatok szerint jutott közpénz a korábbi igazgató családi vállalkozásának is.

Még februárban szavazta meg a nyírbátori képviselő-testület, hogy az önkormányzat pénzügyi bizottságának fideszes elnöke feljelentést tegyen a város tulajdonában álló Nyírbátori Kulturális Nonprofit Kft.-vel kapcsolatos gyanús ügyekben. A cég működteti a helyi művelődési házat, de a vizsgálat szerint a kábeltelevízió bekötésekkel kapcsolatban is felmerültek szabálytalanságok.

– A gazdálkodási vizsgálat során kiderült, hogy a bekötések sincsenek teljesen rendben, hiszen a cég vezetése egy belső ellenőrzést hajtott végre, amely több száz olyan bekötést tárt föl, ahol nem úgy fizettek a szolgáltatásokért, ahogyan azt a szerződésben kellett volna – fogalmazott a HírTV-nek Tóth Imre fideszes közgyűlési képviselő.


Tirpák György ügyvéd szerint havi egymillió forintnyi kár érhette így a kft.-t. Ebben az ügyben a cég új vezetése tett feljelentést, de a rendőrség első fokon bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást. Az ingyen bekötés még a kampányidőszak előtt történt. A Célpontnak a város szocialista vezetője nem akart nyilatkozni.

A gazdasági bizottság vizsgálatából az is kiderült: a cég korábbi igazgatója saját vállalkozásának is megbízást adott. De jutott megbízás a pályázatokért felelős alkalmazottnak is. Mindketten azt állítják, állt teljesítés a megbízás mögött.

De vannak más bajok is – például a milliárdos támogatásból felépített művelődési házzal, amelyhez saját állítása szerint Veres János lobbizta ki a pénzt. A 2006-ban elkészült épületben nem működik a színházi teherlift, balesetveszélyes a süllyeszthető színpad, és a márványlépcső is széthullik. A kivitelező cég, amely a szocialista kormányzás alatt több megbízást kapott, már nem működik.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés