2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Elfogyott a Momentum lendülete

2017. július 21., péntek 23:55

Veszített a kezdeti lendületből a Momentum a szimpatizánsok szerint. A mozgalom, amely időközben párttá alakult, év elején berobbant a közéletbe a budapesti olimpiai megtorpedózásával. A hívek karakteresebb pártra vágynak, és hiányolják az egyértelmű üzeneteket.

Nagy volt a buli a Momentum nyári fesztiváljának első estéjén, a párt elnöksége is fáradt volt másnap, a kérdezz-felek álmosan indult. A néhány tucatnyi érdeklődő felrótta, hogy a Momentumnak nincs egyértelmű szlogenje, amellyel meggyőzhetné a bizonytalanokat.

„Ténylegesen elege van mindenkinek abból az árokásásból, ami az elmúlt x évben folyt. Nem akarok folyton elmúlt 27 évezni. Én azt gondolom, hogy bátran bele kell állnunk mind tradicionálisan jobboldali, mind tradicionálisan baloldali ügyekbe, és ezt a saját értelmezésünkben kommunikálni” – így a Momentum elnöke, Fekete-Győr András.

A Momentum, amely az olimpiai népszavazással szerzett magának ismertséget, nem áll be Vágó Gábor mögé. A volt LMP-s képviselő baloldali pártok támogatásával gyűjt aláírásokat saját népszavazási kezdeményezéséhez. Nem engedné, hogy az állami vagy önkormányzati cégek vezetői többet keressenek a köztársasági elnöknél.

„A Momentum, amint kormányra kerül, az első dolga az lesz, hogy páros lábbal rúgja ki azokat az embereket, akik nem felelnek meg az adott szakmai elvárásnak egy állami cég élén. A béreket mindig felül lehet vizsgálni, de még egyszer mondom,  a közösség, a magyar nemzet közösségének az érdeke, hogy a legjobbak dolgozzanak ebben az államban, és a legjobbakat pedig meg kell fizetni” – hangsúlyozta Fekete-Győr.

A parlamenti pártok közül egyedül a Jobbik fogadta el a Momentum vitameghívását. „Én elfogadom, hogy esetleg ingyen jött el a Wellhello, és a másik felét meg szintén kérem, hogy fogadjátok el, hogy a Fidesznek nincs igaza, amikor a Simicska-vádakkal minket megvádol, de mindegy, nyilván nem kell hogy egyetértsünk” – fogalmazott a Jobbik frakcióvezető-helyettese, Staudt Gábor.

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a Momentum támogatottsága a budapesti pártválasztók körében 10%-hoz közelít.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!