2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Elfogták az utrechti lövöldözés gyanúsítottját

Elfogták azt a török férfit aki három embert agyonlőtt, kilencet pedig megsebesített egy villamoson a hollandiai Utrechtben. A tettes egy 37 éves török férfi, akinek a kézrekerítésére több ezer rendőr bevonásával indítottak akciót. A holland rendőrség terrorista cselekményre gyanakszik. Utrecht környékén a legmagasabb 5-ös szintre emelték a terrorkészültséget.

  • Elfogták az utrechti lövöldözés gyanúsítottját

Mintegy 7 órán át tartott az embervadászat Utrechtben. A Törökországban született Gökmen Tanist este fogta el a holland rendőrség terrorellenes egysége.

A gyilkos ezen a villamoson gyilkolt, még délelőtt fél 11-kor. Három ember lőtt agyon, többeket pedig megsebesített. A férfit gyorsan azonosították: a gyilkos a 37 éves Később újabb lövödözésekről érkeztek hírek, de azt nem tudni, hogy a szökésben lévő férfi

 

Az első híreket el se hittük erről az undort keltő cselekményről. Ártatlan emberekre sújtott le az erőszak. Nekik és családtagjailnak a feje tetejére állt az életük ezért együtt érzünk velük– közölte Mark Rutte holland miniszterelnök a kormány válságtanácskozása után.

Földi László biztonsági szakértő szerint nagyon nehéz felkészülni a magányos támadók kivitelezte terrorcselekményekre.

A probléma és az üzenet az, hogy vannak őrült emberek sajnos, ideológiától és kultúrától független elképzelés nélküli emberel, akik vállalják ennek az ódiumát annak, hogy gyilkolnak, mert bele akarnak kerülni a hírekbe, mert így gondolják, hogy kiteljesítik a személyiségüket, magyarul torz emberekről beszélünk– nyilatkozta Földi László biztonságpolitikai szakértő.  

Egyes értesülések szerint családi tragédia történt: egy nőt akart megölni a férfi, aki rálőtt a megtámadott segítségére sietőkre is. A holland rendőrség azonban terrorcselekmény után nyomoz. A múlt héten az új-zélandi Christchurchben egy mecsetben egy ausztrál férfi 50 embert agyonlőtt és több, mint 40-et megsebesített. A terrortámadás után az Iszlám állam bosszúra szólította fel a muszlimokat szerte a világban. Gökmen Tanist egyszer már letartóztatták, egyes hírek azért mert kapcsolatban állt az iszlamistákkal, de ezt a holland rendőrség nem erősítette meg.

Ugyancsak nem erősítették meg azt az információt, hogy a tettes korábban az oroszországi Csecsenföldre utazott a dzsahidisták oldalán harcolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!