Életet is menthet, ha tudja, mit tegyen + Videó

PR, 2012. április 28., szombat 14:00, frissítve: szombat 15:02
Akár életet is menthet a szülő vagy a pedagógus, ha tudja, mit kell tenni a mentők megérkezéséig. Az életveszélyes állapotba került gyerekek elsősegély-nyújtási és újraélesztési technikáit gyakorolhatták pénteken ingyenesen az érdeklődők Debrecenben. Az Észak-alföldi régióban naponta 10-15 kritikus állapotú gyerekhez riasztják a mentőszolgálatot.

Lépésről lépésre mutatták be a szakemberek Debrecenben, hogyan kell a mentők kiérkezéséig megvizsgálni vagy akár újraéleszteni egy gyereket. Az Észak-alföldi régióban különösen sok gyerekbaleset történik. Az előadásokkal egybekötött ingyenes bemutatót a Magyar Vöröskereszt szervezte meg. Az érdeklődők nyolc állomáson a gyakorlatban is kipróbálhatták, hogyan kell segíteni az életveszélyes állapotban lévő gyerekeken. A programon főként pedagógusok, védőnők és néhány szülő vett rész. A szakemberek szerint ha gyerekbaleset történik, a legfontosabb az, hogy ne essen pánikba a felnőtt.

Életet is menthet, ha tudja, mit tegyen

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása