2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Életbe lépett a tavaszi menetrend a Balatonon

2016. április 30., szombat 11:40

A kompok Tihany és Szántód között meghosszabbított menetrend szerint közlekednek, nagy forgalom esetén pedig a járatokat is sűrítik.

Szombaton életbe lépett a tavaszi menetrend, már mindennap közlekednek a hajójáratok a Balatonon. Bővülnek a hajózási útvonalak, szombatonként pedig kerékpáros járatok is lesznek a tó nyugati medencéjében.

„A Siófok–Balatonfüred–Tihany, illetve a Fonyód–Badacsony útvonalon már mindennap lesz menetrend szerinti hajóközlekedés. Balatonboglár és Révfülöp szintén bekapcsolódik a járatok közé, május 13-ig még csak a hétvégi napokon, május 14-től pedig már ott is mindennap lehet menetrend szerinti hajókkal közlekedni” – közölte Dónucz László, a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatója.

A kompok már péntektől a meghosszabbított menetrend szerint járnak. Szántód és Tihany között mindössze nyolc perc a menetidő. „A reggeli indulás továbbra is 6.40-es első szántódi, illetve 7.00 órás első tihanyi kompot jelent, este viszont Szántódról 20.00 órakor indul az utolsó komp, visszafelé pedig 20.20-kor lehet Tihanyból a szántódi oldalra eljutni” – számolt be Mihalovics Dóra, a Balatoni Hajózási Zrt. PR-menedzsere.

A balatoni komp forgalma évről évre növekedik. A hajók egész évben járnak, télen is csak akkor állnak le, ha már nem tudják a vastag jeget feltörni. Az idén eddig több mint 32 ezer járművet és 75 ezer utast szállítottak a kompok.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!