2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Elbukhat az olimpiáról szóló aláírásgyűjtés

Hír TV

2017. február 3., péntek 15:52, frissítve: péntek 16:16

A kezdeti lelkesedés után lanyhult az érdeklődés, felére csökkent az egy nap alatt összegyűjtött aláírások száma.

A Magyar Nemzet emlékeztet: hiába jár csaknem százezernél azoknak az aláírásoknak a száma, amelyeket a Momentum Mozgalom és a szervezetet segítő pártok gyűjtöttek össze két hét alatt a 2024-ben esedékes olimpia budapesti megrendezése ellen – illetve azért, hogy legyen népszavazás a kérdésről –, egyre inkább kérdésessé válik az akció sikere. Pénteken már a második félidőbe lépnek a kezdeményezők (hiszen a gyűjtésre 30 napjuk van), de a lendület jelentősen lelassult, és ha nem sikerül felpörgetni a folyamatot, aligha lesz esély arra, hogy elegendő számú hiteles aláírás gyűljön össze a referendumhoz.

A lapnak a Momentum Mozgalomnál elmondták, hogy a legutóbbi összesítés múlt vasárnap volt, akkor 70 ezer szignónál jártak. Ám a kezdeti, napi 8-10 ezres szám mostanra – részben az esős, jeges idő, részben a csökkenő érdeklődés miatt – nagyjából 4-5 ezerre csökkent.

A mozgalom kezdeményezését segítő pártok közül az LMP a legeredményesebb, a kispárt 13 ezer aláírást gyűjtött össze. Az akcióba a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, az Együtt és a Párbeszéd is beszállt, azt nem tudni, hogy ők hány szignót gyűjtöttek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!