2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Elborzasztó állapotok uralkodtak a pékségnél

2017. június 22., csütörtök 12:22, frissítve: csütörtök 12:44

Azonnali hatállyal bezártak a NÉBIH ellenőrei egy budapesti pékséget. Az adalékanyag raktárában egy mázsa lejárt élelmiszert találtak a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal szakemberei, a helyiségben egérürülék és penész is volt. A hűtők és tárolókocsik rozsdásak voltak.

Súlyos élelmiszer-biztonsági szabálysértéseket tárt fel a Nébih az egyik budapesti pékségben folytatott helyszíni ellenőrzés alkalmával. Az üzem higiéniai és műszaki állapota a legalapvetőbb elvárásoknak sem felelt meg. Az egységben jelöletlen, valamint lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert, illetve alapanyagot is találtak, melyeket haladéktalanul kivontak a forgalomból.

A szakemberek a takarítatlan épületben nagy felületen penészes, helyenként hámló festékkel fedett falakkal szembesültek. A ládamosót a hiányzó csapok, a kelesztőt a szétesett gőzelvezető miatt nem lehetett használni. A hűtők polcait, valamint a tárolókocsikat vastag rétegben borította a rozsda és a szenny. A hanyagul takarított adalékanyag-raktár padozatát több helyen egérürülék szennyezte. A piszkos földön tárolt zsákok mellett egy rágcsálócsapdában élő egeret találtak az ellenőrök – számolt be a hivatal.

A Nébih azonnali hatállyal felfüggesztette az érintett pékség tevékenységét, több százezres nagyságrendű bírság várható. Az egység csak az ismételt helyszíni ellenőrzést követően folytathatja a tevékenységét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!