2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Elájul a világ: modellek, több mint 500 fellépő és rengeteg drón

2017. június 28., szerda 19:17, frissítve: szerda 19:43

Nemcsak a vizes világbajnokságok, de Magyarország történetének is a leglátványosabb show-műsorát ígérik a szervezők a rendezvény nyitó- és záróünnepségére. A budapesti és balatonfüredi vizes világbajnokság július 14-ei megnyitóján négy uszály, háromezer négyzetméternyi színpad, negyven drón és ötszáznál több fellépő gondoskodik majd a hangulatról. Az ünnepség központi helyszíne a Duna Lánchídhoz és Várkert Bazárhoz közeli szakasza lesz. Innen tízezrek nézhetik majd élőben a műsort. A nyitó- és zárórendezvény összköltsége 4,3 milliárd forint.

Rögtönzött táncos produkciót adott elő a vizes vb nyitóünnepségének koreográfusa az esemény sajtótájékoztatóján. A Dunán már helyükön vannak az uszályok, és épül rajtuk a színpad is. Itt, a Várkert Bazárral szemben lesz a július 14-ei központi megnyitó. Nemcsak a vizes világbajnokságok, de Magyarország történetének is a leglátványosabb műsorát ígérik a a szervezők. A négy uszály mellett negyven drón és ötszáznál több fellépő gondoskodik majd a hangulatról, és felvonul százötven modell is.

„Nem a klasszikus szépségkirálynőket akarjuk most megmutatni, hanem pont azt szeretnénk bemutatni, hogy van egy másfajta szépség, a természet szépsége, a fiatalság szépsége” – mondta Zoób Kati divattervező.

A műsor négy részből áll majd össze: elsőként a vízből kialakuló élet elevenedik meg, ezt követi majd a magyar kultúra és a víz kapcsolata, majd a hazai vizes sportkultúra megjelenésének bemutatása, végül pedig a víz és a jövőnk viszonya.

A vb másik helyszínén, Balatonfüreden is lesz megnyitó, illetve Budapesten egy záróünnepség is. Ezek összköltsége 4,3 milliárd forint lesz.

„A legnagyobb rész maga a dunai helyszín kialakítása, hiszen ez nagyon bonyolult logisztikai és biztonsági feladat” – mutatott rá Káel Csaba, a nyitó- és záróesemények főrendezője, a Müpa vezérigazgatója.

A technikai lebonyolítást végző francia cég egyik vezetője első osztályú műsort ígér, és szerinte ezzel arányosak a költségek is. „Van egy bizonyos szint, amelyet el kell érni, amikor valaki első osztályú sportesemény rendezésére vállalkozik. Egy ilyen színvonalú megnyitó megrendezésénél ilyen költségekkel is kell számolni” – mondta Julie Cugurno, az ECA2-csoport operatív igazgatója.

A szervezők azt ígérik, hogy minden versenyhelyszín időben és kifogástalan minőségben elkészül.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!