2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Eladták a Népszavát

,

2016. október 14., péntek 14:01, frissítve: péntek 18:12

Eladták a Népszavát – tudta meg a Magyar Nemzet Online. Az újságot a Playboy újság svájci kiadója vette meg.

A portál szerint a tulajdonosváltást egy csütörtöki értekezleten jelentették be a dolgozóknak. Jövő héten a Marquard Média képviselői közlik majd az 50 fős szerkesztőséggel és kiadói részleggel, hogy kiket vesznek át, azt egyelőre nem tudni, hogy a leépítés hány embert érint.

„A Népszava nem a szocialista párt tulajdona és ez nagyon régóta így van. Ha jól tudom, sose volt és éppen ezért beleszólásunk nincs kívülről abban, hogy a tulajdonosok hogy cserélik egymást. Sajnálatos, hogy ha a szocialista pártnak nem ajánlották fel megvásárlásra" – nyilatkozta Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője.

Németh Péter, a Népszava főszerkesztője a Hír TV-nek megerősítette, hogy a Playboy újság svájci kiadója veszi meg a lapot.

„A Jürg Marquard lesz a lap tulajdonosa és egy új cégbe fog bekerülni a Népszava kiadói jogai és a szerkesztőség állománya is, már akiket átvesznek. Jürg Marquard, akit én személyesen ismerek, hiszen korábban a Magyar Hirlapnál volt tulajdonosom, kizártnak tartom, hogy ő egy olyan szerepet fölvállal, hogy felvásárolja a Népszavát és bezárja” – mondta Németh Péter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!