2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Eladósodtak, mennie kell a volt katonának és családjának

2017. február 15., szerda 21:40

Március elseje után kilakoltatnak egy négygyermekes pétfürdői családot, akik egy három és fél millió forintos devizahitel miatt veszítették el mindenüket. A volt katonáért és családjáért sokan összefogtak, egy régi lepusztult parasztházra gyűjtenek nekik, ahol új életet kezdhetnének.

A napokban kapta meg a Báthory család a végrehajtó levelét arról, hogy lejár a kilakoltatási moratórium. A lakásból, amit devizahitelük miatt elárverezett a bank, már március elseje után kilakoltathatják őket.

„Rengeteg ember segített nekünk, felsorolni talán nem is lehet azt, hogy mennyi ember munkája fekszik ebben. Nagyon sok kedves ember volt, aki hozzájárult akár 5-10 ezer forinttal, volt, aki nagyobb összeggel járult hozzá, egy jótékonysági gálát szerveztek nekünk, ami szintén hozott egy nagyobb összeget” – mondta Báthory László.

Egy régi parasztházra gyűjt egy alapítvány, hogy a Báthory családnak új otthont teremtsenek közösségi összefogással. Az épület még lakhatatlan.

A házban most nincsenek ablakok, sem vezetékek, sem fűtés. Báthoryék azt mondják, ha megkaphatnák, saját maguk tennék rendbe.

„Rengeteg munka van rajta, rengeteg dolgot kell csinálni. Sok minden hiányzik a házból, a falból a vezetékek, trafók, mosdókagylók” – így Báthory Lászlóné.

Mégis egy új élet esélyét jelentené a négygyermekes családnak. Ha ugyanis heteken belül kilakoltatják őket, nincs hová menniük.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!