2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Eladhatta a rendőrőrs kerítését a parancsnok

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség a volt vámospércsi rendőrőrs parancsnoka ellen. A Hajdú-Bihar megyei településen tavaly felújították a rendőrség épületét, és a vád szerint több szabálytalanságot is elkövetett H. Attila. A volt parancsnok mellett felettesének, a hajdúhadházi rendőrkapitánynak a felelősségét is vizsgálták, de esetében nem emeltek vádat.

A Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt a volt vámospércsi rendőrőrs parancsnoka, H. Attila ellen. A településen tavaly újították fel a rendőrség épületét, s a vád szerint több szabálytalanságot is elkövettek.

Egy éve borítja szemét a volt lerakóba vezető út két oldalát. Ide hordták el a 8 kilométerre fekvő vámospércsi rendőrőrs felújítása után maradt építési törmeléket. Illegálisan. „A vámospércsi őrs előtt állt egy nyerges vontató, arra pakolták fel a szemetet, itt meg leborították és akkor szóltam az akkori vámospércsi őrsparancsnoknak, hogy ez így nem lesz jó” – mondta H. Attila.

Kerítésből hulladék, hulladékból pénz

H. Attila, a feljelentés szerint hulladéknak adta el az őrs korábbi kerítését, a pénzt pedig eltette. A kerítés felújítását az őrsön dolgozó rendőrökkel végeztette el. Az egyenruhások ezért fordultak az ügyészséghez. Szaporán János mezőőr, aki az illegálisan kitett sittet felfedezte azt mondta, hogy H. Attila felettese, Vincze István hajdúhadházi rendőrkapitány az ügy kirobbanása után megfenyegette a feljelentőket.

A négy feljelentő közül már csak egy dolgozik a felújított őrsön. Az ügyészség a hajdúhadházi rendőrkapitány ellen ugyan megszüntette a nyomozást, de az őrsparancsnok, H. Attila ezt nem úszta meg.

Balogh Zoltán, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Hír TV-nek telefonon elmondta, hogy egy rendőrrel szemben emeltek vádat „egy rendbeli szolgálati visszaélés vétsége, háromrendbeli hivatali visszaélés bűntette, valamint négy rendbeli elöljárói hatalommal visszaélés vétsége miatt”.

A bírósági tárgyalás időpontja még nincs kitűzve. Az ügyben a hadházi kapitány és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sem kívánt nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!