2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Eladatja a budavári lakásokat Lázár

,

2017. szeptember 22., péntek 12:51, frissítve: péntek 20:22

Eladják a Várgondnokság Nonprofit Kft. tulajdonában lévő ingatlanokat az állami cég vezetőjének lakásügye miatt. Lázár János a Hír TV kérdésére azt mondta: bűncselekményt nem tárt fel a vonatkozó vizsgálatuk, így Gyutai Csabának sem kell felelnie. A Várgondnokság vezetője a lányát költöztette be az egyik lakásba, amelyet közpénzből fel is újítottak.

Nyáron elmenekült a Hír TV kérdései elől Gyutai Csaba, az általa vezetett Várgondnokság Nonprofit Kft. gazdálkodásáról szóló jelentés viszont azóta sem került nyilvánosságra. Gyutai saját lányát költöztette be egy lakásba, amely a Várgondnokság tulajdona volt, és állami pénzen újították fel. A Miniszterelnökség vizsgálata szerint ehhez joga volt.

Lázár János azt mondta: egyelőre bűncselekmény alapos gyanúja nem merült föl. Az ügy azonban nem marad következmények nélkül.

„Ezzel a lakásosdival általában nem értek egyet, ezért azt a döntést hoztam, hogy a Várgondnokság tulajdonában lévő lakásokat nyilvános értékesítésen kell eladni. Ez a legegyszerűbb, mert ha van lakás, akkor abba beköltöznek. És mint az államnál szokott lenni általában, a vezetők. Ezért csak egy megoldás van: el kell adni a lakást, és akkor nem lesz mibe beköltözni” – mondta a kancelláriaminiszter.

Lázár János nyilvános kedvezmények nélküli árverést ígér. A budavári ellenzék szerint viszont Gyutai Csabának is felelnie kellene, akár büntetőjogilag is.

„Hogy valaki a hivatalában maradhat, és tulajdonképpen elnézik neki mindazt, ami történt, és azt, hogy a Várgondnokság Kft. gazdálkodását nem teszik rendbe, hogy nem történik nyilvános átvilágítás, hogy nem kerül a nyilvánosság elé mindaz, ami ott történt, és nem gondolják azt, hogy nagyobb felelősségük van az ország egyik legfontosabb, talán zászlóshajó-műemlékének a kezelésében és gondozásában, ez megengedhetetlen” – jelentette ki V. Naszály Márta, a Párbeszéd I. kerületi önkormányzati képviselője.

Lázár Jánostól azért egy másfajta büntetést még kapott Gyutai Csaba: a szintén általa vezetett Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft.-től elvették a kastélyfelújítási programot.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!