2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

El is gázolták az eszméletlenre vert sportolót + Videó

Autóval üldözték és szándékosan el is gázolták a rendőrök, mielőtt eszméletlenre verték volna – ezt állítja a Szegeden megvert arab sakkozó. A férfi az Egyesült Arab Emirátusok sakkszövetségének egyik tagja, öt bordája is eltört egy rendőri igazoltatás után. A Szegedi Ügyészség nyomozást indított.

A két sakkozó péntek este tartott hazafelé az egyik szegedi szállodába, amikor a három civil ruhás határrendész akarta igazoltatni őket.

– Feladatuk az illegális bevándorlók ellenőrzése. A kollégák ilyenkor nyilván nem viselnek egyenruhát és nem szolgálati autóval járőröznek, mert akkor mindenki elmenekülne előlük. Az érintett két, arab emirátusi állampolgár is elszaladt – jelentette ki a Hír TV-nek a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

A sakkozók azt állítják, hogy a civil ruhás rendőrök megfenyegették őket, kiabáltak velük, ezért futottak el. Ezután a határrendészek autójukkal üldözni kezdték őket, szándékosan elgázolták, majd eszméletlenre verték egyikőjüket. Az ügyészség bántalmazás miatt indított eljárást.

– A nyomozás feladata tisztázni azt, hogy a sértettek állításában megjelölt cselekmény megvalósult-e, vagyis őket bántalmazták-e az intézkedő rendőrök, és ezzel a bántalmazással összefüggésben keletkezett a bordatöréssel járó sérülés – tette hozzá Szanka Ferenc.

Az emírségek sakkszövetségének rangidős tagja a közel-keleti ország 18 éves sakk-nagymesterével, Szalim Abdulrahmannal azért érkezett Magyarországra, hogy Lékó Péterrel együtt készüljön az augusztusi junior világbajnokságra. A sérültet a magyar sakknagymester vitte kórházba. A Magyar Sakkszövetség elítéli a történteket.

– Lékó Péter egy olimpiai felkészülés kellős közepén van, ugye augusztus végén lesz Isztambulban a megmérettetés. Reméljük, hogy rövid időn belül túl tudja valamilyen szinten magát tenni a történteken és a lehető legoptimálisabban tudja folytatni a felkészülését – mondta Korpics Zsolt főtitkár.

Al-Marzúki jelenleg is kórházban van, a fején sérült meg és öt bordája is eltört, állapota súlyos. A sakkszövetség elnöke szerint a rendőrség már bocsánatot kért tőlük a történtekért, és elismerte, hogy a határrendészek hibáztak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hiteles volt-e vagy sem Varga Judit? + videó

Hiteles volt-e vagy sem Varga Judit? + videó

Lehet Varga Juditot utálni, de akkor is viszonyulni kell a bántalmazási ügyéhez. Jó lenne, ha Magyarországot Magyar Péter vezetné? Jó fej egyáltalán Magyar Péter? Rossz ez az egész a kormánynak? Fodor Gábor és Kukorelly Endre próbálta meggyőzni egymást a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!