2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

El Clásicóval indul a spanyol labdarúgószezon

2017. augusztus 13., vasárnap 12:18, frissítve: vasárnap 16:09

A bajnoki címvédő Real Madrid a kupagyőztes Barcelonával csap össze a spanyol szuperkupáért.

Már a szezon első mérkőzésén El Clásicónak örülhetnek Spanyolországban. Az előző idényben bajnok Real Madrid a kupát megnyerő Barcelonával találkozik a szuperkupadöntőben. A Real Madrid az előző idényben a Bajnokok Ligáját is megnyerte.

Zinedine Zidane együttese kedden az európai szuperkupát már elhódította az Európa-liga-győztes Manchester Unitedet legyőzve. Az újabb trófeáért vívott harcban azonban eltiltás miatt nélkülözniük kell kulcsjátékosukat, Luka Modricot.

„A Barcelona az a Barcelona. Tudjuk, hogy a játékstílusa nem fog változni. Hiába távozott Neymar, vagy jött új edző a csapathoz. Neymar olyan játékos, akit nem lehet helyettesíteni, de a Barcelona tele van kiváló játékosokkal. Nagy hiba lenne, ha azt hinnénk, hogy a távozásával könnyebb dolgunk lesz” – mondta a francia szakember.

A Barcelona az MNS-trió, azaz a Messi, Neymar, Suárez hármas nélkül vág neki az új szezonnak. A brazil Neymar múlt héten rekordot jelentő 222 millió euróért a francia Paris Saint-Germainhez szerződött. Mivel a katalánok még nem igazoltak új játékost a helyére, a csapatot a nyáron átvevő edzőnek, Ernesto Valverdének házon belül kell megoldania a támadó pótlását.

„Egy Barcelona–Real Madrid összecsapás mindig több egy sima meccsnél. Ráadásul egy trófeáért játszunk. Nem az első meccsen fog eldőlni a párharc, de az egyértelmű, hogy mindkét csapat meg akarja nyerni a trófeát” – mondta a spanyol tréner.

A spanyol szuperkupa oda-vissza vágós rendszerben dől el. Az első mérkőzést ma 22 órakor a Barcelona stadionjában, a Camp Nouban játsszák.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!