2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Együttműködik a Rail Cargo Hungaria és a Záhony-Port

Határozatlan idejű megállapodást kötött a vasúti teherszállítást végző külföldi cég a záhonyi átrakodót üzemeltető magyar tulajdonú társasággal. A Záhony-Port a Rail Cargo Hungariától kapja megrendeléseinek több mint 90 százalékát.

A vasúti teherszállítást végző Rail Cargo Hungária Zrt. főként szenet, vasércet, fát, műtrágyát és konzerveket hoz-visz Magyarországtól keletre. Az árut Záhonynál át kell rakodni, hiszen Ukrajnában és Oroszországban széles nyomtávú a vasút. Az átrakodást a Záhony-Port Zrt. végzi. A két cég 2011 óta dolgozik együtt, a szerződést eddig egy-egy évre újították meg. Most azonban határozatlan idejű keretmegállapodást írt alá a két cégvezető.

„Három-négymillió tonna áru átrakásáról beszélünk évente. Számunkra az a fontos, hogy tervezhetők vagyunk, a kapacitásokat, a a vasúti eszközállományt nem lehet egyik napról a másikra változtatni” – mondta Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. elnöke.

A Rail Cargo Hungaria osztrák tulajdonban van, a Záhony-Port Zrt. viszont a magyar vasúttársaság leányvállalata, amelynek több mint hárommilliárd forint bevételt jelent évente a szerződés. „Nekünk az életet jelenti, hogyha egy mondatban szeretném kifejezni. A MÁV Zrt. százszázalékos leányvállalataként több mint négyszáz főt alkalmazunk, ez négyszáz családnak a megélhetését jelenti. És a Rail Cargo Hungária megrendelése a megrendelés állományunknak több mint a 90 százaléka, tehát óriási jelentőségű” – mondta Farkas József, a Záhony-Port Zrt. vezérigazgatója.

A MÁV elnök-vezérigazgatója szerint a keleti országrészben példaértékű munkát végeznek a vasúttársaság dolgozói. „A debreceni igazgatósághoz viszonylag nagy terület tartozik, és minden mutatóban és paraméterben ez a terület vezet, akár menetrendszerűségében, akár fejlesztésekben, akár hozzáadott értékben, akár a pénzköltéseknek a hatékonyságában” – mondta Dávid Ilona.

A záhonyi átrakókörzetnek a kormány fontos szerepet szán a keleti nyitás politikájában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!