2024. 09. 29. Vasárnap Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Napi aktuális 04:00

Belföld

Együtt vagy külön? Vakvágányra futhat az ellenzéki összefogás + videó

Az MSZP továbbra is küzd a közös listáért, azonban vannak akik külön utakon folytatnák. A baloldali pártok ismét egymásnak feszültek abban a kérdésben, hogy a közös lista sikert hozhat-e a 2024-es önkormányzati választáson. Egy biztos: a Momentum nem fog közös listán indulni Gyurcsány Ferencékkel.

  • Együtt vagy külön? Vakvágányra futhat az ellenzéki összefogás + videó

Ne menjünk a szélrózsa minden irányába, mert mindenhol a Fidesz le fog bennünket takarítani – így nyilatkozott Kunhalmi Ágnes az ATV Egyenes beszéd című műsorában az önkormányzati választásokkal kapcsolatban. Az MSZP továbbra sem adja fel és küzd az ellenzéki közös listáért, annak ellenére, hogy Donáth Anna a Momentum régi-új elnöke kijelentette: nem lesz közös lista.

Hónapok óta zajlik a szócsata a baloldalon, azon belül a Momentum és a Demokratikus Koalíció üzent hadat egymásnak. Nemrég Gyurcsány Ferenc szúrt oda a Momentumnak, hogy legyen olyan meghatározó baloldali párt, mint a DK, ha tud.

Nem gondoljuk azt, hogy az a vita, amit Donáth Anna kezdeményezett az közelebb visz egy kívánt kormányváltáshoz – mondta Gyurcsány Ferenc.

Majd Donáth Anna egy interjúban úgy fogalmazott: nem lesz többet egy listán Gyurcsány Ferenccel, aki az őszödi beszédében maga is beismerte, hogy hazudott.

Donáth Anna ekkor még azt mondta, hogy tévedett, amikor abban bízott, hogy Gyurcsány Ferenccel szövetségben kormányt lehet váltani. A Momentum most mégis beáll Karácsony Gergely mögé, noha Donáth Anna szerint nem csak a Momentum mondja azt, hogy ez az ellenzéki együttműködés nem tud továbbmenni ebben a formában és minőségben.

A Párbeszéd társelnöke bízik az ellenzéki egységben – aminek Tordai Bence szerint része a Momentum is. A Párbeszéd-Zöldek politikusa szerint meg kell teremteniük az egységet, és abban bizakodik, hogy napokon belül megszülethetnek a megoldások.

A Jobbik-Konzervatívok viszont teljesen elhatárolódnak a balliberális pártok egymás közötti vitájától, ahogy a közös listától is. Főpolgármester-jelöltjük, Brenner Koloman szerint a DK és a Momentum vitája csak azt mutatja meg, hogy melyik a szélsőségesebben liberális párt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A tabella élére ugrottak Szoboszlaiék

A tabella élére ugrottak Szoboszlaiék

A Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool 2-1-re győzött a Wolverhampton Wanderers vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójának szombat esti mérkőzésén, sikerével pedig átvette a vezetést a tabellán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!