Együtt: A Jobbik javaslata cigányellenes

SZA, 2017. augusztus 7., hétfő 09:47, frissítve: hétfő 11:18
Az idősebb kettős magyar állampolgárokat és a szegényebb vidéken élőket is érintheti a Jobbik azon javaslata, ami általános iskolai végzettséghez kötné a választásokon való részvételt – Szigetvári Viktor szerint.

Az Együtt országos politikai tanácsának elnöke a Reggeli járatban azt mondta, a szavazatvásárlás és a választási rendszer problémái ellen konkrét tettenéréssel lehet fellépni. A politikus megjegyezte: a választási bölcsesség nem műveltség és nem iskolázottság kérdése.

„Ez egy kikacsintó, cigányellenes, szegényellenes lépés, hiszen valójában rengeteg nem cigány szegényt is érint. És egyet engedjen meg, rengeteg olyan magyar, kettős állampolgár van, Csíkszeredában, Székelyföldön, 70-80-90 éves, de inkább 80 évnél idősebb emberek, akik ma rendelkeznek magyar választójoggal, lehet, hogy kitelepítették őket, lehet, hogy a román kommunizmus vagy a magyar kommunizmus kiépítése során Partiumban a határváltoztatások, a bécsi döntések idején vagy korábban vagy később nem tudtak iskolát végezni, ez őket is érintené. Kikérem magamnak” – hangoztatta Szigetvári Viktor.

Tekintse meg a teljes interjút:

hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés