2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A moszkvai fogoly - Bethlen István 03:00

Egyre több pénz megy a vizes vb-re

2016. május 9., hétfő 13:10

Egyre drágább a 2017-es budapesti vizes világbajnokság. A költségek ma már a 60 milliárd forinthoz közelítenek, ami további 10 milliárddal hízik a jövő évi költségvetés tervezete szerint.

A Dagály úszóaréna lesz a központja a 2017-es budapesti vizes világbajnokságnak. A sportlétesítmények fejlesztéséről külön törvény rendelkezik, a jogszabály eddig csak a kivitelezők kiválasztásánál engedte a sürgős és meghívásos közbeszerzést. A kört a vb szervezésére és rendezésére is kiterjesztik a kormánypártok. Legalább három cégtől kell ajánlatot kérni, ami garantálja az árversenyt.

„Ez a törvény a költségvetést nem módosítja, a közbeszerzésekre pedig nagyon szigorú előírást tesz. Mégpedig azt mondja, hogy a pályázatok elbírálása során a legolcsóbb ajánlatot kell elfogadni” – mondta Hadházy Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Az úszószövetség kezdetben úgy számolt, hogy a vb 23-25 milliárd forintba kerül a létesítményfejlesztésekkel együtt. A költségek ma már a 60 milliárd forinthoz közelítenek. Az összeg további 10 milliárddal hízik a jövő évi költségvetés tervezete szerint. „Azt tesznek, amit akarnak, annyiért, amennyiért akarják. Már az eredeti elképzelésnek a háromszoros áránál tartunk. Azt gondolom, hogy mindez már nem éri meg, amit önök célként megfogalmaztak” – mondta Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

A 2017-es világversenyt eredetileg Mexikó rendezte volna, de a közép-amerikai ország visszalépett, és Magyarország ugrott a helyére.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!