2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

Egyre több helyen borul az ellenzéki összefogás az országban

Nem lát egymásnak feszülést a Jobbik frakcióvezetője az után sem, hogy pártja hajdúszoboszlói szervezete kilépett az ellenzéki összefogásból. Bangóné pedig a szocialisták nemzetiségi tagozatának alelnökét kritizálta azért mert kilépéssel válaszolt a Jobbikkal való szövetségre.

  • Egyre több helyen borul az ellenzéki összefogás az országban

Csütörtökön jelentette be a szocialisták a nemzetiségi tagozatának alelnöke, hogy kilép az újpesti MSZP-ből, mivel számára elfogadhatatlan, hogy a párt együttműködik a szélsőjobboldallal. Csóka János Pál egyenesen politikai bűnnek nevezte azt, hogy egy esetleges ellenzéki győzelem esetén a Jobbiknak ígérték oda az alpolgármesteri posztot.

Az, aki nem támogatja a széleskörű összefogást az nem a Fidesz leváltását támogatja

- mondta az MSZP országgyűlési képviselője, Bangóné Borbély Ildikó, aki szerint ezzel a lépéssel korábbi párttársai és a nemzetiségi tagozat bomlasztják összefogást.

Az MSZP roma tagozata egyébként már többször jelezte, hogy az anyaszervezetük elhanyagolja őket és még a véleményüket sem hallgatják meg.

De nem csak az MSZP-ben, a Jobbikban is feszültséget okoz a szövetség. Hajdúszoboszlón a helyi szervezet fordított hátat az összefogásnak. A jobbikos képviselők szerint a városnak nem ez az érdeke. 

A Jobbik frakcióvezetője megerősítette, hogy a helyi kritika ellenére ők továbbra is az ellenzék közös jelöltjét Holoda Attilát támogatják.

Én nem látok egymásnak fezülést. Olyat látok, hogy vannak esetleg olyan személyek mondjuk az MSZP-nemzetiségi tagozatán belül lehetnek ilyenek, akik nem értik meg azt az üzenetet, hogy nem a jobb nem a baloldal a fontos, hanem az ügyek képviselete a fontos. Hajdúszoboszlón pedig tény, hogy nehéz szívvel támogatnánk egy olyan polgármester-jelöltet, akit a Fidesz is támogat egyszerűen azért, mert a Fidesz ma senkit nem támogat ingyen

- fogalmazott Jakab Péter. 

Közben a Jobbikból pár napja éppen az összefogás miatt kilépett Hajdúszoboszlói önkormányzati képviselő egy Facebook bejegyzésben azt állítja kényszerből kell támogatniuk Holoda Attilát.

Azt írta – Azért, mert ha nem támogatnák, akkor mondjuk Egerben kihátrálna a DK, az MSZP Mirkóczki Ádám mögül. Világos, az országos politika felülírta a helyi érdekeket.

Holoda Attila viszont az ATV reggeli műsorában ment neki a korábbi Jobbikos képviselőnek. Szerinte Jónás Kálmán arra tette fel az elmúlt öt évét, hogy őket gyalázza.

Nehéz ebből ki keveredni. Én úgy gondolom, hogy ő magát egy olyan zsákutcába sodorta ezzel – amiben szembe ment a saját pártjával is miközben a Jobbik ebben a közleményében is hangsúlyozta, hogy egyértelműen engem, illetve az én jelöltjeimet támogatja

- jelentette ki Hajdúszoboszló ellenzéki polgármesterjelöltje. 

Az EP-választás óta nem tudott közelebb kerülni a kormánypártokhoz az ellenzék - ez derül ki egy a Nézőpont Intézet által nem régiben készített közvélemény kutatásból. Jelenleg is negyven százalékpontos előnnyel vezet a Fidesz–KDNP a többi párt előtt. A teljes felnőtt népesség körében a DK és a Jobbik 7-7, a Momentum hat, az MSZP–Párbeszéd-szövetség pedig öt százalékon áll.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!